Rådgivning om matvanor

Hälsosamma matvanor är viktigt genom hela livet. Via vår rådgivningstelefon om matvanor kan du få konkreta råd och stöd kring dina eller en anhörigs matvanor. Det gäller både för dig som är i behov av en förändring och för dig som vill ha kvar dina goda vanor.

Det är lätt att fastna i vissa matvanor eller du tvingas ändra dem om vardagens rutiner förändras, som vid föräldraledighet, pension, sjukdom eller ensamhet. När du äter bra mat och har bra måltidsrutiner får du goda förutsättningar till ett liv med ork och styrka. Vid förändrade matvanor kan det underlätta att prata med någon för att komma igång men också att någon stödjer längs vägen. Då kan du ringa rådgivningstelefonen.

Vem kan ringa?

Rådgivningen är för dig som är 16 år eller äldre.

Hur går samtalet till?

Inget som sägs skrivs ner eller förs vidare utan din tillåtelse och du väljer själv om du vill ha uppföljande samtal. För dig med en sjukdom kan andra specifika kostråd gälla och då hänvisar vi till sjukvården.

Kontakt

Via kommunservice får du kontakt med Lina Johansson, legitimerad dietist, för ett första samtal. Samtalet är kostnadsfritt.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Kontakt

Vänd dig till kommunservice oavsett vad din fråga eller ditt ärende gäller.

Öckerö kommunservice
Telefon: 031-97 62 00
E-post: kommun@ockero.se

Besöksadress
Sockenvägen 13
Öckerö

Postadress
Öckerö kommun
475 80 Öckerö