Rådgivning om matvanor

Hälsosamma matvanor är viktigt genom hela livet. Via vår rådgivningstelefon om matvanor kan du få konkreta råd och stöd kring dina eller en anhörigs matvanor. Det gäller både för dig som är i behov av en förändring, eller för dig som bara vill stämma av något kring dina matvanor. Även små förändringar kan göra skillnad.

Goda kostvanor ihop med rörelse ger ork, styrka, bättre humör och hjälper dig att vara koncentrerad. Vad vi äter och dricker spelar roll för vår hälsa. Näst efter tobak är våra matvanor den största orsaken till risken att drabbas av sjukdom i Sverige. Vid förändrade matvanor kan det underlätta att prata med någon för att komma igång men också att det är någon som stödjer längs vägen. Då kan du ringa rådgivningstelefonen.

Vem kan ringa?

Rådgivningen är för dig som är 16 år eller äldre.

Hur går samtalet till?

Inget som sägs skrivs ner eller förs vidare utan din tillåtelse och du väljer själv om du vill ha uppföljande samtal. För dig med en sjukdom kan andra specifika kostråd gälla och då hänvisar vi till sjukvården.

Vanliga frågor:

  • Alla dieter säger olika, vilken ska jag egentligen tro på?
  • Min tonåring vill äta vegetariskt, går det att få i sig tillräckligt med näring då?
  • Kan kosten påverka mina blodvärden?
  • Vad behöver jag äta för att behålla orken under en arbetsdag?
  • Behöver jag som äldre tänka på vad jag äter?

Kontakt

Via kommunservice får du kontakt med Lina Johansson, legitimerad dietist, för ett första samtal. Samtalet är kostnadsfritt. Det går också bra att maila lina.johansson@ockero.se

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Kontakt

Vänd dig till kommunservice oavsett vad din fråga eller ditt ärende gäller.

Öckerö kommunservice
Telefon: 031-97 62 00
E-post: kommun@ockero.se

Besöksadress
Sockenvägen 13
Öckerö

Postadress
Öckerö kommun
475 80 Öckerö