Aktivitetsskyltar

På kommunens fyra motionsslingor finns aktivitetsskyltar uppsatta för att uppmuntra till fysisk aktivitet och rörelseglädje. Aktivitetsrundan är ett koncept som stimulerar barn och vuxna till att röra på sig, på egen hand eller tillsammans. Varje runda består av tolv skyltar med olika utmaningar som placerats ut längs slingorna på Hönö, Öckerö, Hälsö och Björkö. Varje övning har olika svårighetsgrader och passar både barn och vuxna.

Aktivitetsskylt

Aktivitetsskyltar hittar du här

Aktivitetsskyltarna är tillgängliga för kommunivånare, besökare, föreningar, skolor och andra grupper. Skyltarna är uppsatta på bänkarna längs med slingorna:

Björköslingan
Jungfruvikens motionsspår
Hälsö- Stuvö-buröslingan
Öckeröslingan

Aktivitetsrundan "Puls och styrka" kan jämföras med cirkelträning och består av 12 skyltar med träning för kroppens alla muskelgrupper. Varje skylt erbjuder en övning för barn och en liknande i två olika nivåer för vuxna. Övningarna riktar sig till alla åldrar, från de yngsta till de äldsta.

Utöver beskrivningen av själva aktiviteterna så är varje skylt försedd men en kortare text om forskning och intressant fakta kring hälsa och rörelse. Alla övningar kan ses på film som nås via en QR-kod.

Aktivitetsrundan tillsammans med ledare

Vill du göra aktivitetsrundan på Öckerö tillsammans med en ledare, är du välkommen att delta på tisdagar då vår aktivitetssamordnare har rörelseträning för vuxna mellan 9.30-10.50, vi träffas vid parkeringen vid ishallen.

Senast uppdaterad:

Publicerad: