Nattvandring

Är din förening intresserad av att bidra till att öka tryggheten i kommunen och få ett extra bidrag till föreningskassan? Då kan föreningen anmäla intresse för att nattvandra!

Din förening kan delta vid nattvandringar. Det är en möjlighet att få extra pengar till föreningen och samtidigt bidra till ett tryggare samhälle.


Så här går det till

  • Föreningen engagerar minst två stycken personer för att vuxenvandra (från 20 år) och utser en kontaktperson inom föreningen. Även vuxna som inte tillhör föreningen är välkomna att vandra med föreningen.
  • Vandring sker utvalda fredag- och lördagskvällar, samt riskhelger som t.ex. skolavslutning, mellan klockan 21.00 - 24.00.

Anmäl föreningen till nattvandring

För en förening som vill ansluta är gången följande:

  1. Föreningen anmäler intresse för att nattvandra via e-tjänsten: Intresseanmälan för förening att nattvandra Länk till annan webbplats..
  2. Öckerö kommun får information om att ni anmält er från nattvandring.nu.
  3. Ni får en länk till det digitala avtalet som signeras med BankID.
  4. Föreningen får välkomstbrev samt diverse material och information.
  5. Föreningen får även en länk till en digital grundkurs i nattvandring. Utbildningen kan göras via dator eller mobil och tar ca 20 minuter.
  6. De föreningar som vandrar är skyldiga att föra loggbok enligt instruktion de får. Detta för försäkringen och som underlag för det extra bidrag föreningen får.

Senast uppdaterad:

Publicerad: