Fotö återvinningsstation

Här kan du lämna tidningar, pappersförpackningar, metallförpackningar samt plastförpackningar. Det finns även en behållare för insamling av kläder.

Pappersförpackningar

I behållarna för pappersförpackningar kan du lämna alla förpackningar som till mer än hälften består av papper. Till exempel tvättmedelskartonger, pastakartonger, pappersrullar, omslagspapper och papperspåsar.

Metallförpackningar

I behållarna för metallförpackningar kan du lämna konservburkar, dryckesburkar, aluminiumfolie, sprayburkar, färgburkar som är tomma och torra, tuber för till exempel kaviar, lock och kapsyler.

Plastförpackningar, mjuka och hårda

I behållarna för plastförpackningar kan du lämna; flaskor för till exempel ketchup, senap, schampo, rengöringsmedel, saft, burkar, glasslådor, dunkar, plastpåsar och frigolittråg. Samla gärna mjukplasten i en plastpåse för att undvika nedskräpning.

Tidningar och returpapper

I tidningsbehållarna kan du lämna; tidningar, broschyrer, reklamblad och kataloger. Lägg inte pappers- och plastpåsar i tidningsinsamlingen. Papperspåsar lämnas till insamlingen för pappersförpackningar och plastpåsen lämnas i plastinsamlingen.

Glasförpackningar

I insamlingsbehållarna för glas kan du lämna alla typer av glasförpackningar. Det finns behållare för både färgat och ofärgat glas. Lägg aldrig porslin, keramik, glödlampor, lysrör, spegelglas och fönsterglas i glasbehållarna.

Textilinsamling

Det är i PMU:s (Pingsmissionens Utvecklingssamarbete) regi som insamling av kläder sker.

Tänk på

För att återvinningen ska bli så effektiv som möjligt är det viktigt att de förpackningar som lämnas till återvinning är tomma, ursköljda och torra.

Hitta hit

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Kontakt

Vänd dig till kommunservice oavsett vad din fråga eller ditt ärende gäller.

Öckerö kommunservice
Telefon: 031-97 62 00
E-post: kommun@ockero.se

Besöksadress
Sockenvägen 13
Öckerö

Postadress
Öckerö kommun
475 80 Öckerö