Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid. Skidor, skridskor, inlines, flytvästar, innebandyklubbor och golfbag är bara några exempel bland mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar. Alla kan låna och allt är gratis!

Logotyper för Fritidsbankens olika samarbetspartners

Lek och fritid för alla

2013 öppnades den första Fritidsbanken i Deje i Forshaga kommun, tre mil norr om Karlstad. Det var diakonen Carina Haak som kom på idén och i ett samarbete mellan Forshaga kommun, Forshaga-Munkfors församling och projektet Ett Öppnare Värmland förverkligades idén. Nu, liksom då, drivs den av ideella på kvällstid och fungerar dagtid som en praktikplats för personer som behöver arbetsträna. På kort tid har vi gått från en enskild Fritidsbank till väldigt många.

Visionen, att det ska finnas (minst) en Fritidsbank i varje kommun, är inte längre en utopi. Man kan dra paralleller till kommunbibliotekens framväxt under början av 1900-talet. Genom dem ökade människors tillgång till kultur och kunskap. På samma sätt vill vi bidra till att ge människor tillgång till motion och hälsa genom lek och fritid.

Finansieras av externa medel

Öckerö Fritidsbank är finansierat av externa medel sökta från Leader Södra Bohuslän och drivs för närvarande i projektform under tre år. Fritidsbanken finns i källaren i den nya fritidsgården (gamla läkarvillan) vid Öckerö färjeläge. Fritid och Kultur driver projektet i tätt samarbete med övriga verksamheter inom kommunen. På följande länk kan du få information om aktuella aktiviteter och öppettider: https://www.fritidsbanken.se/fritidsbank/ockerolänk till annan webbplats

Hitta hit

Publicerad den: 2019-05-13 16.30