Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek med sport- och fritidsprylar. Här kan du låna utrustning för en aktiv fritid. Skidor, skridskor, inlines, flytvästar, innebandyklubbor och golfbag är bara några exempel bland mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar. Alla kan låna och allt är gratis!

Öppettider

Öppettider för utlåning:

Tisdag: 15.00 - 17.00

Torsdag: 15.00 - 17.00

Utöver dessa tider finns även möjligheten att låna skridskor vid allmänhetens åkning i Öckerö ishall.

Logotyper för Fritidsbankens olika samarbetspartners

Lek och fritid för alla

2013 öppnades den första Fritidsbanken i Deje i Forshaga kommun, tre mil norr om Karlstad. Det var diakonen Carina Haak som kom på idén och i ett samarbete mellan Forshaga kommun, Forshaga-Munkfors församling och projektet Ett Öppnare Värmland förverkligades idén. Nu, liksom då, drivs den av ideella på kvällstid och fungerar dagtid som en praktikplats för personer som behöver arbetsträna. På kort tid har vi gått från en enskild Fritidsbank till väldigt många.

Visionen, att det ska finnas (minst) en Fritidsbank i varje kommun, är inte längre en utopi. Man kan dra paralleller till kommunbibliotekens framväxt under början av 1900-talet. Genom dem ökade människors tillgång till kultur och kunskap. På samma sätt vill vi bidra till att ge människor tillgång till motion och hälsa genom lek och fritid.

fritidsbankens webbplats Länk till annan webbplats. kan du få information om aktuella aktiviteter och öppettider.

Hitta hit

Senast uppdaterad:

Publicerad: