Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan du låna utrustning för en aktiv fritid. Skidor, skridskor, inlines, flytvästar, innebandyklubbor och golfbag är bara några exempel bland mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar. Alla kan låna och allt är gratis!

Logotyper för Fritidsbankens olika samarbetspartners

Lek och fritid för alla

2013 öppnades den första Fritidsbanken i Deje i Forshaga kommun, tre mil norr om Karlstad. Det var diakonen Carina Haak som kom på idén och i ett samarbete mellan Forshaga kommun, Forshaga-Munkfors församling och projektet Ett Öppnare Värmland förverkligades idén. Nu, liksom då, drivs den av ideella på kvällstid och fungerar dagtid som en praktikplats för personer som behöver arbetsträna. På kort tid har vi gått från en enskild Fritidsbank till väldigt många.

Visionen, att det ska finnas (minst) en Fritidsbank i varje kommun, är inte längre en utopi. Man kan dra paralleller till kommunbibliotekens framväxt under början av 1900-talet. Genom dem ökade människors tillgång till kultur och kunskap. På samma sätt vill vi bidra till att ge människor tillgång till motion och hälsa genom lek och fritid.

Öppettider

Från och med mars 2021 kommer vi ha öppet följande tider:

Tisdag: 14.00 - 16.00.

Torsdag: 15.00 - 17.00.

Finansieras av externa medel

Öckerö Fritidsbank är finansierat av externa medel sökta från Leader Södra Bohuslän och drivs för närvarande i projektform under tre år. Fritidsbanken håller på att flytta till Prästängen på Öckerö och har stängt under flytten. Vi siktar på att öppna i slutet av september.

Fritid och Kultur driver projektet i tätt samarbete med övriga verksamheter inom kommunen. På fritidsbankens webbplats Länk till annan webbplats. kan du få information om aktuella aktiviteter och öppettider.

Hitta hit

Senast uppdaterad:

Publicerad: