Öckerö vinnare i Miljöfordonsdiagnosen

Öckerö kommer på delad första plats under kategorin störst förbättring i Miljöfordondiagnosen 2020.

En affisch med ett trafikljus som visar grönt ljus för en svart bil.

Öckerö kommun kommer på delad första plats under kategorin störst förbättring i årets Miljöfordondiagnos. Miljöfordondiagnosen är en utmärkelse som delas ut av Miljöfordon Sverige och Bisnode. Det är en granskning där olika energi- och klimatindaktorer betygssätts.

Öckerö kommun har i nästan tio år haft målet att bli fossilfri och enbart använda sig av förnybar energi för sina verksamheter. När det var dags att byta fordonsflottan var det ett självklart val att minska klimateffekten av fordonsflottan genom att byta till mera hållbara lösningar. Elfordon som laddas på miljömärkt och förnybar el var kommunens svar på utmaningen, säger Jan Utbult, kommunstyrelsens ordförande i Öckerö kommun.

Öckerö har en högre förbättring avseende lätta lastbilar. Öckerö kommun har nu knappt 30 elfordon var. Öckerö höjer sin andel av fossiloberoende fordon med över 40 procentenheter. Öckerö är årets bästa elbilskommun och har nu 50 procent elfordon.

För mer information

Besök miljöfordonsverige.se Länk till annan webbplats. för mer information om fordonsgranskning och länk till Bisnode för att se rapporten samt topp 20 tabeller för kommuner och landsting.

miljöfordondiagnos.se Länk till annan webbplats. hittar du statistiken från miljöfordondiagnosen.

Senast uppdaterad:

Publicerad: