Information om badplatser och stränder i kommunen

Under påskhelgen inträffade ett oljeutsläpp utanför Vinga. Oljan nådde Öckerö kommuns stränder och ett arbete med sanering av oljan har pågått. Saneringsarbetet är avslutat och ingen ny olja har upptäckts de senaste veckorna.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Nu är badsäsongen i full gång och viss uppmärksamhet är bra. Skyltar med information om vad man ska tänka på finns uppsatta där det tidigare varit högt oljepåslag. Om man skulle upptäcka olja eller oljeskimmer är det inte lämpligt att bada just där. Ha gärna lite extra uppsikt över barn och djur.

Om man skulle upptäcka olja kan man rapportera det i appen Strandstädarkartan Länk till annan webbplats..

Vid frågor, kontakta Kommunservice: kommun@ockero.se eller 031-97 62 00

 

Senast uppdaterad:

Publicerad: