Nyhetsbrev till föreningslivet 9 juni

Här kommer en samlad information till föreningslivet i Öckerö kommun.

Föreningsvågen

På mötet för samtliga föreningar i mars så lyftes idén om Föreningsvågen - en föreningsrunda där våra invånare får möjlighet att besöka era föreningar och testa på er verksamhet. Bra idé tycker vi! I september testar vi idén i samband med kommunens hälsovecka. Under tisdag och onsdag eftermiddag den 19 september och 20 september så sätter vi extra ljus på kommunens alla föreningar. Vi hoppas att ni tar chansen att visa upp er förening under dessa dagar. Hur ni vill göra detta och vad ni vill visa bestämmer ni själva. Det vi behöver från er är att ni anmäler föreningens deltagande i e-tjänsten. Från kommunen gör vi sedan en liten karta med vart ni befinner er vilka tider som gäller och kontaktuppgifter.

Anmälan till föreningsvågen Länk till annan webbplats.

Nattvandring

Inledningen på sommaren har startat med skadegörelse på både privat och kommunal egendom. Det är också många barn och unga som rör sig ute sent på våra öar under kvällar och nätter. Därför påminner vi återigen om att det finns möjlighet för er förening att nattvandra för att skapa en ökad känsla av närvaro från vuxenvärlden bland våra barn och unga i kommunen. För varje genomfört pass får föreningen 1500 kronor.

Intresseanmälan för förening att nattvandra Länk till annan webbplats.

Boka nattvandringspass Länk till annan webbplats.

Strandstädning

Det finns fortfarande möjlighet för er förening att strandstäda i sommar. För genomfört strandstäd får föreningen 5 000 kronor till sin förening. De öar som prioriteras denna omgång i utdelning av strandstädspass är Grötö, Björkö, Fotö och Kalvsund. Anmäl ert intresse i e-tjänsten:

Intresseanmälan om strandstädning för föreningar Länk till annan webbplats.

Var uppmärksam på barn som far illa

Sommarlovet kan se väldigt olika ut för barn. En del har hela sommarlovet planerat med aktiviteter och semestrar medan det för andra barn innebär en lång period av utsatthet och ensamhet. De barn som lever i utsatta situationer riskerar att bli mer isolerade under sommarlovet. För dessa barn är det sociala nätverket av vuxna som ser, vågar fråga och agera ovärderligt. Du som engagerar dig i föreningslivet kan göra skillnad. Är du orolig och misstänker att ett barn far illa eller att det förekommer våld i en familj ska du göra en orosanmälan till socialtjänsten i Öckerö kommun.

Misstanke om barn som far illa Länk till annan webbplats.

Tipsa om evenemang

Ska ni anordna någon aktivitet eller större evenemang så kan vi hjälpa till att sprida informationen. Under sommarlovet brukar vi även samla alla aktiviteter för barn och unga på en sommarlovssida. Sommaraktiviteter för barn och unga. Länk till annan webbplats.

Tipsa oss gärna om aktiviteter som pågår under sommarlovet till foreningsliv@ockero.se

Större evenemang som är intressanta för att locka turister till vår kommun kan ni tipsa om här:

vastsverige.com/visitockero/evenemangsarrangor/?vgrform=1 Länk till annan webbplats.

Kontakt

Ni når föreningsliv på följande mailadresser:

E-post

Frågor om bokning: bokning.fritid@ockero.se

Övriga frågor till föreningsliv: foreningsliv@ockero.se

Telefon

Vill ni kontakta oss på telefon gör ni det på 031 – 97 88 70 Johan Karlefjärd.

Senast uppdaterad:

Publicerad: