Nyhetsbrev till föreningslivet december 2023

Här kommer information till föreningslivet i Öckerö kommun.

Kontakt med föreningsliv mellan jul och trettonhelgen

I mellandagarna kommer vi som jobbar på föreningsliv att vara ansvariga för några av de aktiviteter som kommunen erbjuder våra ungdomar under lovet, samt att vi också har några semesterdagar. Det innebär att vi kommer att ha lite längre svarstid än vanligt på till exempel bokningar av lokaler. Våra e-postboxar bokning.fritid@ockero.se och foreningsliv@ockero.se kommer att läsas varje vardagsmorgon.

Lovaktiviteter

Kommunens verksamheter har satt ihop ett fullspäckat program inför jullovet. Ni hittar programmet på www.ockero.se/jullov Länk till annan webbplats.. Vi tackar Öckerö Skytteförening och Hönö IS Basket som bidrar till ett jullov fullt med rörelse, kulturupplevelser och gemenskap. Tillsammans skapar vi ett roligt och meningsfullt lov för våra barn och ungdomar.

Är ni intresserade av att erbjuda verksamhet för lediga ungdomar under sportlovet så hör av er till oss. Funderar ni på det men är osäkra på hur det fungerar, så återkom till oss så kan vi hjälpa er. På sidan Läsårstider och lov | Öckerö (ockero.se) Länk till annan webbplats. hittar ni datum för kommande lov och studiedagar.

Bokningar av idrottshallarna

För er föreningar som har bokningar i idrottshallarna så se gärna över hur bokningarna ligger inför helgerna och avboka det som ni vet att ni inte kommer att använda.

För er som inte brukar boka kommunens hallar så är det enkelt att se vad som är ledigt i vårt bokningssystem på kommunens hemsida Boka lokal och anläggning | Öckerö (ockero.se) Länk till annan webbplats. om ni vill använda någon av våra idrottshallar eller planer.

Nattvandring

Även under 2024 kommer det finnas möjlighet för föreningarna att Nattvandra. Inför 2024 förändrar vi upplägget och det kommer att vara fem föreningar som får möjlighet att Nattvandra mot ett bidrag på 20 000 kronor. Mot detta åtar sig föreningen att Nattvandra minst 12 gånger under året. För att anmäla intresse och för mer detaljer så skickar ni ett mail till foreningsliv@ockero.se senast den 29 december.

Vårens obligatoriska föreningsträff

Onsdagen den 20 mars kommer årets obligatoriska föreningsträff äga rum. Det kommer finnas två tillfällen att välja på. Första tiden är klockan 10.00 – 11.30 och andra tiden att välja på är 18.00 – 19.30. Se till att boka in detta i era kalendrar så någon från eran förening deltar i träffen. Detta är en av delarna som ingår i att bli bidragsberättigad förening i Öckerö kommun.

 

Tack för ert engagemang i föreningarna under 2023!

 

God Jul och Gott Nytt År

Ivan Ottordahl och Johan Karlefjärd

Senast uppdaterad:

Publicerad: