Nyhetsbrev till föreningslivet i februari 2024

Här kommer information till föreningslivet i Öckerö kommun.

Vårens obligatoriska föreningsträff

Skriv in onsdagen den 20 mars i er kalender för då kommer årets obligatoriska föreningsträff äga rum. Föreningsträffen kommer vara uppdelad på två tillfällen att välja på. Första tiden är klockan 10.00 – 11.30 och andra tiden att välja på är 18.00 – 19.30. Från varje förening kan max två deltagare närvara. Deltagande på Föreningsträffen är en av delarna som ingår i att bli bidragsberättigad förening i Öckerö kommun 2024.

Anmälan till föreningsträff - Öckerö kommun (ockero.se) Länk till annan webbplats.

Lovaktiviteter

Kommunens verksamheter fortsätter sitt arbete med att skapa lov fyllda med en mängd olika aktiviteter för våra barn och ungdomar. Nästa lov är sportlovet under vecka 7. Ni hittar programmet till sportlovet på Sportlov | Öckerö (ockero.se) Länk till annan webbplats. . Aktiviteter tillkommer allteftersom de blir klara. Nytt under sportlovet kommer bland annat att vara att Handbollsförbundet Väst har en prova-på aktivitet i handboll den 15 februari i Hedenhallen.

Är ni som förening intresserade av att erbjuda lovverksamhet för lediga barn och ungdomar så hör av er till oss på Föreningsliv. Upplägg, eventuell målgrupp och tider bestämmer ni själva. Har ni frågor kring lovaktiviteter så återkom till oss så kan vi hjälpa er.

På sidan Läsårstider och lov | Öckerö (ockero.se) Länk till annan webbplats. hittar ni datum för kommande lov och studiedagar.

Tillsammans skapar vi lov med meningsfulla aktiviteter för kommunens barn och ungdomar!

Nattvandring

Som vi tidigare informerat har vi inför 2024 förändrat vi upplägget för nattvandringen till att det är fem föreningar som får möjlighet att Nattvandra mot ett bidrag på 20 000 kronor. Mot detta åtar sig föreningen att Nattvandra minst 12 gånger under året.

Vi har i dagsläget fyra föreningar som har ansökt och blivit beviljade att nattvandra: Hönö IS, Föreningen Nattvandrarna, Öckerö Skytteförening och Öckerö IF.

Det finns alltså plats för ytterligare en förening att nattvandra under 2024. För att anmäla intresse och för mer detaljer så kontaktar ni oss på Föreningsliv.

Kontakt

E-post

Frågor om bokning: bokning.fritid@ockero.se

Övriga frågor till föreningsliv: foreningsliv@ockero.se

Telefon

Ivan Ottordahl 031-97 63 81

Johan Karlefjärd 031-97 88 70

Senast uppdaterad:

Publicerad: