Nyhetsbrev till föreningslivet i maj 2024

Här kommer information till föreningslivet i Öckerö kommun.

Dags att ansöka om inomhustider för säsongen 2024/2025

Till er föreningar som önskar inomhustider för säsongen 2024/2025 så är det hög tid att anmäla era önskemål. Ni använder vår e-tjänst för att ansöka, excel-filen hittar ni när ni startar e-tjänsten under fliken hämta dokument.

Observera att sista dag för ansökan är 15 maj!

https://minasidor.ockero.se/inomhustider Länk till annan webbplats.

Lokal- och anläggningsbidrag

Även e -tjänsten för ansökan om Lokal- och anläggningsbidrag är fortsatt öppen ett tag till. För att ha rätt att söka bidrag som förening (till exempel kunna söka bidrag och få del av noll-taxa i kommunens lokaler) behöver ni bifoga verksamhetsberättelser för 2023 samt balansräkningen.

Observera att sista dag för ansökan är 15 maj!

https://minasidor.ockero.se/Lokalochanlaggningsbidrag Länk till annan webbplats.

Strandstädning

Nu är alla detaljer klara vad gäller strandstädningen för 2024. Som tidigare år har ni föreningar möjlighet att strandstäda under sommarmånaderna och få extra föreningsbidrag för detta. Ni anmäler intresse att strandstäda i e-tjänsten och får även besked om ni beviljas uppdraget i e-tjänsten.

https://minasidor.ockero.se/strandstadning Länk till annan webbplats.

Övriga förutsättningar för strandstädet:

  • Föreningar måste anmäla sitt intresse via e-tjänsten och få uppdraget beviljat för att få bidrag.
  • Fördelning av städtillfällen erbjuds i turordning till de som först anmäler intresse, men vi vill även ha en fördelning över hela kommunen och över sommarmånaderna.
  • Ett städtillfälle innebär att minst 10 medlemmar över 15 år samlar skräp i minst 4 timmar.
  • Föreningen använder strandstädarkartan som verktyg.
  • Redovisning efter genomfört städtillfälle görs genom ett beskrivande mejl med bilder från städtillfället till foreningsliv@ockero.se
  • 5000 kronor per beviljat och genomfört städtillfälle.

Lovaktiviteter

Kommunens verksamheter arbetar med sätta samman ett program med aktiviteter på sommarlovet. Vi samlar alla aktiviteter under lovet riktade till barn och unga på en webbsida. Har ni aktiviteter som riktar sig till barn och unga vill vi gärna hjälpa till med att marknadsföra detta.  Tillsammans skapar vi ett roligt och meningsfullt lov för våra barn och ungdomar. Kontakta oss och berätta om aktiviteten ni planerat.

Evenemang året runt

Vill ni få fler medlemmar och besökare till era verksamheter och vill synas i evenemangskalendern på Visit Öckerö kan ni skicka in ert evenemang här: vastsverige.com/visitockero/evenemangsarrangor/?vgrform=1 Länk till annan webbplats.

Kontakt

E-post

Frågor om bokning: bokning.fritid@ockero.se

Övriga frågor till föreningsliv: foreningsliv@ockero.se

Telefon

Ivan Ottordahl 031-97 63 81

Johan Karlefjärd 031-97 88 70

Senast uppdaterad:

Publicerad: