Träning på smittsäkert sätt tillåts för alla

Folkhälsomyndighetens föreskrifter och nationella allmänna råd gäller i hela landet från den 14 december och tills vidare. Vissa av råden gäller specifikt för idrottsrörelsen. Här hittar du information om vad det innebär för föreningsverksamhet i Öckerö kommun. Allmänhetens åkning är fortsatt stängd.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

De nya nationella råden innebär att personer födda 2004 eller tidigare kan träna på ett sätt som minimerar risken för smitta om de:

  • håller avstånd till varandra
  • inte delar utrustning med varandra
  • när det är möjligt genomför aktiviteten utomhus
  • undviker gemensamma omklädningsrum
  • reser till och från aktiviteten individuellt
  • utför aktiviteten i mindre grupper.

Personer som är födda 2004 eller tidigare bör förutom ovanstående även avstå från att delta i läger, matcher, cuper och tävlingar. Föreningar bör avstå från att ordna eller delta i sådan tävlingsverksamhet.

Liksom tidigare får personer som ägnar sig åt yrkesmässig idrott träna och tävla. Barn födda 2005 och senare får även fortsättningsvis träna och även delta i enstaka matcher och tävlingar.

Kontakta ert specialdistriktsförbund vid frågor och funderingar om det finns ytterligare rekommendationer kring er idrott.

Till information hos Riksidrottsförbundet Länk till annan webbplats.

Till Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd Länk till annan webbplats.

Det här gäller i Öckerö kommun

I Öckerö kommun innebär de nya nationella råden att vi öppnar upp för verksamhet även för de som är födda 2004 eller tidigare. Det sker under förutsättning att föreningen tar ansvar för att verksamheten utförs på ett smittsäkert sätt.

De säsongsbokningar som har varit vilande aktiveras från och med 14 december. Vid eventuell avbokning, kontakta bokning.fritid@ockero.se

Vi kommer inte att boka på externa föreningar eller privatpersoner i dagsläget utan avvaktar hur dessa råd efterlevs och hur ordinarie verksamhet påverkas.

Allmänhetens åkning är fortsatt stängd.

Samlad information om coronaviruset och covid-19

ockero.se/virus Länk till annan webbplats. hittar du samlad information om hur kommunala verksamheter påverkas av coronaviruset och covid-19. Där hittar du även länkar till uppdaterad och säkerställd information från ansvariga myndigheter.

Senast uppdaterad:

Publicerad: