Möjlighet att låna Zoom Uphill i Öckerö kommun

Vecka 12 och 13 finns det möjlighet att låna den terränggående elrullstolen Zoom Uphill i Öckerö kommun. Det är fritidsbankerna i Västra Götaland som har arbetat tillsammans i planeringen av att Zoom Uphill kommer till regionens fritidsbanker.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Boka Zoom Uphill

Målet är att så många som möjligt som har behov av ett hjälpmedel i terräng ska få möjlighet att prova den. Såväl privatpersoner som omsorgsverksamheter är välkomna att låna elrullstolen mellan den 19 mars och 1 april. För att få tillgång till Zoom uphill kontaktar du Fritidsbanken och bokar ditt lån.

Mer information om Zoom Uphill

Zoom Uphill är en terränggående fyrhjulsdriven elrullstol – en medicinteknisk produkt enligt MDR 2017/745C och testad enligt elrullstolsdirektivet EN12184.

Zoomen har en maxhastighet på 20 km/h som kan ändras med en vippkontakt till 10 km/h eller 5 km/h. Av Transportstyrelsen i Sverige är elrullstolen klassad som fyrhjulig elcykel anpassad för personer med funktionsnedsättning.

I elrullstolen sitter du tryggt och säkert i den skålade stolen och använder dina armar och händer för att manövrera. Den tar sig fram i sand, snö och slask och givetvis upp och nerför backar i tuff terräng. Du bör dock undvika att köra i saltvatten.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Kontakt

Fritidsbanken

E-post: fritidsbanken@ockero.se

Telefon: 031-97 88 44

Besöksadress
Prästängen 1
Öckerö

Postadress
Öckerö kommun
475 80 Öckerö

Öppettider

Tisdag: 15.00 – 17.00
Torsdag: 17.00 – 19.00