Good Friday Together – påsksuccé i Göstahallen på Öckerö

Under långfredag anordnade Öckerö kommun i samverkan med tretton föreningar och sex kyrkor ett stort ungdomsevenemang Good Friday Together i Göstahallen. Ungdomar från hela kommunen kom, totalt medverkade över 200 ungdomar i olika aktiviteter från kl: 18:00-01:00.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Det anordnades en stor fotbollsturnering där laget Dragan FC segrade och fick ta emot den fina vandringspokalen. Under kvällen kunde ungdomarna prova på olika sporter som boxning och taekwondo med instruktörer. Det fanns även en stor yta med pilskytte, upplåsbara mål, ljusspel och brottning i sumodräkter där det var full aktivitet hela kvällen. När poliserna gästade evenemanget och utmanade ungdomarna i ”nattduellen” från tv-programmet Mästarnas mästare var lyckan total. I ett hörn samlades ett gäng för att spela olika brädspel och hänga i sofforna.

Senare på kvällen öppnade scenen med ett varierat program från pop till hårdrock. De lokala artisterna och banden som underhöll var Ylwa Åberg, William Wijk, Linn och Torbjörn Sörensson, Wille & Viktor, The Conflict, Anton Kyldahl, Our Friendly Hostility, Mick C & Mowgly.

Öckerö kommun har som mål att unga skall erbjudas en aktiv och meningsfull fritid samt att unga upplever meningsfullhet och framtidstro.

Genom samverkan mellan Öckerö kommun, kommunens föreningar och kyrkor har vi tillsammans skapat något riktigt fint för våra unga i kommunen som vi hoppas blir ett återkommande inslag under påsken, säger Tommy Tillander, chef för Ung fritid.

Öckerö kommun tackar alla medverkande föreningar, kyrkor och näringsidkare för ett gott samarbete:

Björkö fritidsgård – BMS & Equmenia Björkö

Filadelfiakyrkan

Hönö Missionskyrka

Hönö tennis och paddelklubb

Ica Hönö

Jakob Sandberg & Lucas Olsson ljud & ljus

Kaidi Taekwondo

Knippla IK

Nattvandrarna Öckerö

Nimbuskyrkan

Nordic Wellness Hönö

Skärgårdens Sportklubb

Åkes Äkta Hönökakor

Öckerö IF

Öckerö innebandyklubb

Öckerö församling

Senast uppdaterad:

Publicerad: