Hässlavägens gruppboende klart - häng med på en rundtur!

Nu är Hässlavägens gruppboende klart och hyresgästerna har börjat flytta in. Tyvärr blir det ingen invigning på grund av rådande pandemi. Vi har istället fått möjlighet att besöka gruppboendet och kika in i en av lägenheterna innan inflytt. Se filmen om boendet eller läs mer om boendet i texten.

Hässlavägens gruppboende från utsidan. Bilden visar ett vitt hus med flera dörrar och fönster.

På Hässlavägens gruppboende finns sex lägenheter som är anpassade för personer som är i behov av stöd enligt LSS - Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Det känns fantastiskt roligt att Hässlavägens gruppbostad nu är färdigställd och att det blivit så fint! Att vi äntligen kan välkomna hyresgästerna och tollgodose deras behov känns extra bra, säger Sandra Svensson, ordförande i socialnämnden.

Lägenheterna

Lägenheterna är cirka 45 kvadratmeter. I varje lägenhet finns kök/vardagsrum, sovrum och badrum. Badrummen är extra stora för att eventuella hjälpmedel ska få plats.

Gemensamma ytor

På boendet finns gemensamma ytor som kök och vardagsrum, med en mix av nya och gamla möbler och inredningsdetaljer.

Anhöriga och personal har varit delaktiga i utformningen av gruppboendet. De har kommit med idéer som förhöjda golvlister. Listerna minskar på slitaget från rullstolar och andra hjälpmedel.

Miljön utomhus

Gruppboende ligger nära Klåva och daglig verksamhet.

Runt huset finns ett gångstråk för de boende.

Det finns även flera härliga sittplatser utomhus.

Personalutrymmen

Omklädningsrum, vilrum och kök för personal.

Mer information

Öckerö Fastigheter: Hässlavägens gruppbostäder överlämnat till hyresgästen Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:

Publicerad: