Maxantalet för evenemang påverkar påskfyrar

(Publicerades 2020-04-09) Som vi tidigare har informerat om får allmänna sammankomster och offentliga tillställningar max ha 50 deltagare enligt regeringens beslut. Beslutet gäller från och med söndag den 29 mars. Förbudet gäller även allmänna sammankomster som påskfyrar.

Hjälp till att minska smittspridning!

Hjälp dig och andra genom att tänka över ditt deltagande i alla evenemang i dessa tider. Det är viktigt att göra det varje person kan göra för att minska smittspridningen i samhället. Tänk särskilt på i dessa tider att du som har symptom eller känner dig sjuk, även milda symptom, ska inte delta i evenemang alls. Vi behöver tillsammans hjälpas åt för att minska smittspridningen!

Bevilja tillstånd för evengemang

Det är inte kommunen som kan förbjuda påskfyrar. Det är polismyndigheten som beviljar tillstånd för allmänna sammankomster. Det är även polismyndigheten som kan ställa in eller upplösa en allmän sammankomst eller offentlig tillställning.

Maxantalet för evenemang

Alla som arrangerar evenemang måste följa regeringens beslut om maxantal vid ett evenemang. Om en arrangör bryter mot förbudet kan den dömas till böter eller fängelse i högst sex månader.

Samlad information

ockero.se/virus hittar du samlad information om kommunala verksamheter och eventuella förändringar. Där hittar du även länkar till uppdaterad och säkerställd information från ansvariga myndigheter.

Mer information

Nyhet om Ytterligare begränsade möjligheter vid sammankomster och tillställningar Länk till annan webbplats. (28 mars)

Senast uppdaterad:

Publicerad: