Spara på vattnet – en ny huvudvattenledning kopplas in

Fredag 26 maj–söndag 28 maj kopplar Kretslopp och vatten i Göteborg in en ny huvudvattenledning på vattenledningsnätet. Då behöver vi alla hjälpas åt att spara på vattnet. Göteborgs stad producerar dricksvatten åt Öckerö kommun och därför kan det här arbetet komma att påverka även oss.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Ett vattenledningsnät måste alltid underhållas och förnyas för att kunna leda vatten av god kvalitet. I helgen ska Kretslopp och vatten, Göteborgs stad, koppla in en ny stor huvudvattenledning. Du kan hjälpa till att underlätta inkopplingsarbetet genom att minska din egen vattenförbrukning.

För att vattnet ska räcka åt alla ber vi er att endast använda vattnet till det nödvändigaste som mat, dryck och personlig hygien.

Säkrare ledningsnät

Skulle vattnet bli missfärgat under helgen, spola igenom dina kranar tills vattnet är klart och friskt innan du använder vattnet igen. Se också till att vattnet som är kopplat till din tvättmaskin och andra hushållsmaskiner inte är missfärgat.

När inkopplingen är klar har vi ett ännu säkrare och robustare ledningsnät än innan.

Alla vattenmagasin kommer att fyllas upp innan eftersom delar av ledningssystemet stängs av under arbetet, men vi behöver ändå tänka på att använda vattnet sparsamt så att det räcker till alla.

Arbetet startar på fredag kväll och beräknas vara klart på söndag eftermiddag.

Tack för att du hjälper till att spara på vattnet!

Om du har frågor om arbetet kan du läsa mer på:

Spara på vattnet sista helgen i maj – vi kopplar in ny stor huvudvattenledning i Göteborg - Göteborgs Stad (goteborg.se) Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:

Publicerad: