Öckerö kommun fortsatt i toppen på plats 17 i Svenskt Näringslivs rankingrapport över företagsklimatet 2022

Även i år placerar sig Öckerö kommun på plats 17 av landets 290 kommuner i Svenskt Närlingslivs ranking över företagsklimatet. Inom Göteborgsregionen hamnar Öckerö på en hedrande 2:a plats efter Härryda kommun.

Varje år får företagare i Sverige möjlighet att bedöma företagsklimatet i den egna kommunen. Årets enkät besvarades av 88 företag i Öckerö kommun.

Öckerö behåller sin fina placering från 2021. Kommunen med sina tillväxtområden inom besöksindustrin och maritim-och marin verksamhet ger goda förutsättningar för utveckling av företag och näringsliv, säger Ronald Johansson, besöks- och näringslivschef.

Ronald Johansson menar vidare att:

Den höga rankingen visar att Öckerö kommun har stor potential för ytterligare utveckling av företagsklimatet. Tillsammans med bra boendemiljö, skola- och barnomsorg, kan vi också möta utmaningarna kring kompetensförsörjningen.

Här kan du läsa mer om rankingen:

Till Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Öckerö kommun Länk till annan webbplats.


Senast uppdaterad:

Publicerad: