Dags att söka förskola inför våren

Har du ett barn mellan 1-5 år som ska börja i förskolan under våren? Då är det dags att skicka in en ansökan.

Rätt till plats i förskola

Plats i förskola ska erbjudas barn som har fyllt ett år och vars vårdnadshavare arbetar, studerar, är arbetssökande eller föräldraledig för vård av annat barn. Plats ska också erbjudas om barnet har ett eget behov på grund av familjens situation i övrigt eller om de av fysiska, psykiska eller andra skäl behöver särskilt stöd i sin utveckling i form av förskola.

Du kan ansöka om förskola när som helst under året, men det är i augusti de allra flesta barn börjar. Det är också då vi har flest platser lediga eftersom barn som fyller sex år börjar förskoleklass och slutar på förskolan.

Inskolningen för nya barn som är i behov av plats efter jul- och nyårshelgerna börjar tidigast v.2.

Ansök om plats i förskola

Du ansöker via e-tjänsten Ansök om plats på förskola Länk till annan webbplats.. I ansökan anger du vilket datum du vill att barnet ska börja.

Här kan du läsa mer om regler och avgifter för förskola Pdf, 399 kB.

Våra förskolor

Senast uppdaterad:

Publicerad: