RSS

Används för att skicka RSS till o:net


 • Uppmaning: Kör försiktigt vid bergraset längs Burövägen
  Berget som rasat längs Burövägen på Hälsö kräver en större besiktning innan entreprenör kan ta vid. Besiktningen kommer att göras med hjälp av skylift. Då entreprenörerna som hanterar dessa frågor har fullt upp kan det ta någon vecka eller två innan besiktningen är genomförd.Under tiden uppmanar vi alla som kör förbi avsmalningen att dra ner på hastigheten och visa extra hänsyn för allas bästa.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Fritidsgården får utmärkelsen "Årets pridegärning"
  Årets pridegärning är en utmärkelse som delas ut varje år i samband med Öckerö Pride. Lördagen den 1: e juni fick kommunens fritidsgård utmärkelsen året Pride gärning 2024.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Sommarlovsaktiviteter för barn och unga
  Fredag den 14 juni börjar det efterlängtade sommarlovet för kommunens elever. Kommunens verksamheter har tillsammans med sommarjobbande ungdomar och det lokala föreningslivet satt ihop ett gediget program inför sommarlovet. Vi hoppas att aktiviteterna ska locka till både rörelse, kulturupplevelser och gemenskap. Tillsammans skapar vi ett roligt och meningsfullt lov för våra barn och ungdomar.Vi önskar er alla ett fint sommarlov!
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kommunfullmäktige 10 juni
  Måndag 10 juni håller kommunfullmäktige sammanträde. Mötet startar klockan 18:15. Du kan följa det live på kommunens YouTube-kanal.
  Läs mer

 • Försening av byggnationen vid Saltas badplats
  Arbetet vid Saltas badplats är på gång.En del av stranden kommer att reduceras på sten så att mer av sanden blir synlig. Gräs har såtts i stora delar i området. Dock har vi fått en försening i bygget av Saltas brygga.
  Läs mer

 • Karta Bustadvägen
  Akut vattenläcka i Bustadvägen
  Vattenläckan berör fastigheter söder om Hyacintvägen. Va-enheten har ingen information om när vattnet kan vara tillbaka. Vatten kan hämtas vid Vattenkiosken på Almelunden (Öckerö).
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Elever i årskurs 4 sprider läsglädje på Solhöjdens äldreboende
  Klass 4C på Hedens skola tycker om att läsa. Under våren efterfrågade de fler böcker till skolans bibliotek. Initiativet ledde till två lässtuder på Solhöjden där de fick möjlighet att sprida sin läsglädje till de boende.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Anmäl dig till höstens Senior Sport School - fullbokat!
  Är du 60+ och känner du att du vill komma ut och röra på dig och knyta nya kontakter? Då är Senior Sport School något för dig! Nu är platserna fyllda för höstens kurs. Du kan via e-tjänsten till höger skicka in ett ärende för att ställa dig på kö.
  Läs mer

 • Bergras Hälsö
  Bergras vid Burövägen - en fil är avstängd. Kör försiktigt i området
  Delar av berget har rasat längs med Burövägen i nedförsbacken strax före hållplats Västeräng. Vår driftpersonal har varit på plats och städat området. Vi kommer fortsätta arbetet med att knäcka lösa bitar av berget. En fil är avspärrad i området runt berget för trafikanternas säkerhet. Vi uppmuntrar alla att visa försiktighet när ni kör längs med sträckan.
  Läs mer

 • Översikt över detaljplan för Gamla Ankaret, Öckerö 2:800 och del av 2:802.
  Granskning - Detaljplan för Gamla Ankaret, Öckerö 2:800 och del av 2:802
  Kommunstyrelsen beslutade 2024-05-29 att detaljplanen för Gamla Ankaret, Öckerö 2:800 och del av 2:802 ska skickas ut på granskning. Granskning sker under tiden 5 juni – 30 juni 2024. Granskningen syftar till att få fram ett så bra beslutsunderlag som möjligt och ge möjlighet till insyn och påverkan. Under granskningstiden har du möjlighet att framföra synpunkter på förslaget.
  Läs mer

 • Kanadagäss
  Hantering av gäss
  Öckerö kommun får årligen in frågor om vad som görs för att hantera gäss som bland annat orsakar sanitära problem på våra badplatser och skapar trafikstörningar. Här hittar du mer information.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Stort intresse för dialog om Öckerö nya centrum
  Fredagens medborgardialog "Vi ses på Hamna!", skapade stort intresse och lockade många besökare. Öckerö hamnplan sprudlade av liv och rörelse. Under en dag förvandlades hamnen till en naturlig mötesplats och ett levande centrum, som var ett av syftet med evenemanget.
  Läs mer


 • Öppettider under 6 juni (nationaldagen)
  Dagarna runt nationaldagen (6 juni) skiljer sig kommunens öppettider från ordinarie. Även kommunens hämtningsdagar för rest- och matavfall kan skilja sig åt.
  Läs mer

 • parkering hälsö
  Ny parkering vid Hälsö förskola ska underlätta semestertrafiken
  Idag råder kapacitetsbrist för färjorna som trafikerar Nordöleden, inte minst under högsäsongen. Dessutom är det begränsat med parkeringar på Nordöarna. Så, behöver du inte ta med dig bilen över, ställ den på den nya parkeringen på Hälsö.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kulturskolans musikinslag flyttar in på Nimbus fredag 31/5
  Fredag 31/5 är det medborgardialog och information om utvecklingen av Öckerö nya centrum. Kulturskolan medverkar med flera musikaliska inslag men på grund av det ostadiga vädret i eftermiddag så kommer dessa programpunkter att ske i Nimbuskyrkan.Program:
  • 16:20 "Wille & Viktor" - trubadurer från Öckerö
  • 16:30 Fiolelever varvat med sångsolister
  • 17:00 Rockband (Theyslashthem & Kulturskolans rockband)
  • 18:00 (kort paus med omrigg på scenen)
  • 18:30 Kulturskolan "Abba tribute" med D’töno, blockflöjtselever och orkester från Björkö

  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Välkommen hem T/S Gunilla!
  Torsdag den 13 juni klockan 10.00 förväntas skolskeppet T/S Gunilla ankomma till sin hemmahamn på Öckerö. Ni kan även följa hennes insegling norrifrån, inomskärs, från ca klockan 08.30. Vi hälsar er alla varmt välkomna till Öckerö hamn för att ta emot T/S Gunilla med elever.
  Läs mer


 • Vinnare utsedd i markanvisningstävling för Öckerö nya centrum, del 1
  Grattis till F O Peterson & Söner Byggnads AB som har utsetts till vinnare av markanvisningstävlingen för Öckerö nya centrum, del 1, på kommunstyrelsens sammanträde 29 maj.
  Läs mer

 • brygga
  Planera ditt besök på återvinningscentralen
  Läs mer

 • Akut vattenläcka på Björkö
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Havets dag - med fokus på en bättre havsmiljö
  Heden skola är som enda skola i Sveriges med i det europeiska nätverket Blue Schools som arbetar med fokus på havet. Idag anordnas Havets dag för tredje året i rad.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Attitydundersökning om företagsklimat - Öckerö kommun topp tre i Göteborgsregionen
  I Svenskt Näringslivs attitydundersökning om kommuners företagsklimat får Öckerö kommun ett sammanfattande omdöme på 3,86. Det placerar kommunen på en tredje plats i Göteborgsregionen.
  Läs mer


 • Problem med fakturor lösta
  Nu är våra problem med att skicka ut och producera fakturor lösta!
  Läs mer


 • Rösta till Europaparlamentet
  Söndag 9 juni är det val till Europaparlamentet. Då kan du rösta om vilka partier och ledamöter som ska vara med och fatta besluten i parlamentet. Idag, 22 maj, börjar förtidsröstningen.
  Läs mer

 • Färja som är ute på havet och kör. i förgrunden syns vita blommor och i bakgrunden syns havet.
  Tystare och klimatsmartare färjelinje - nu är MS Burö tillbaka
  Nu är äntligen färjan MS Burö tillbaka på linje 296 mellan Öckerö, Björkö, Kalvsund och Grötö! Idag var det dags för invigning och premiärturen gick vid kl. 13.10. MS Burö är nu ombyggd till eldrift och har även möjlighet att ta emot fler cyklar. Det innebär att färjelinjen framöver kommer vara tystare och mer klimatsmart för att främja ett hållbart pendlande i Öckerö kommun.
  Läs mer

 • brygga
  Nu lägger vi i bryggor på kommunens badplatser
  Flytbryggorna på kommunens badplatser håller nu på att läggas i för att allt ska vara klart 1 juni. Även stegar och flottar ska vara på plats till detta datum. I vilken ordning de sätts i beror på väder och vind.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Tillfällig flytt för boende på Solhöjden Norra
  Fasaden på Solhöjden Norra har fått en vattenskada när regn har trängt igenom ytterväggen och in i byggnaden. Det är två våningar som påverkats av vattenskadan, totalt fyra boendeavdelningar. Det gäller avdelningarna Bryggan 1-3 och Viken. För att återställa behöver renovering ske på både utsidan och insidan. Under tiden som renoveringen pågår behöver boende tillfälligt flytta. Totalt berörs 34 boende på avdelningarna Bryggan 1-3 och Viken.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Vi ses på hamna!
  - en festlig medborgardialog

  Fredagen den 31 maj, är alla kommuninvånare välkomna till Öckerö hamnplan för dialog och information om utvecklingen av Öckerö nya centrum. Det blir en dag full av aktiviteter för både stora och små.
  Läs mer

 • Tillfälligt förändring av öppettider för kommunens återvinningscentraler samt ändring av sophämtning under vecka 20
  Kretsloppsenheten har begränsade öppettider och ändring av dagar för sophämtning under vecka 20 på grund av utbildning för hela personalstyrkan.
  Läs mer

 • Saltas brygga 2
  Nu börjar bygget av den nya bryggan på Saltas badplats
  Arbetet med den nya bryggan på Saltas badplats är i startgroparna med byggstart vecka 21. Bryggan beräknas vara färdigställd under juni månad, redo för badgäster. Vi hoppas på bra väder då väderleken är en viktig faktor i hur snabbt arbetet blir klart. Det pågår ett underhåll av stranden i Saltasviken. Den ska röjas och rensas, så att även den blir badvänlig till sommarsäsongen. Den nya tillgänglighetsrampen kommer senare under sommaren 2024.Toaletter på kommunens badplatser. Nya toaletter till våra badplatser är nu upphandlade och beställda. De ska levereras i månadsskiftet juni-juli. Därefter påbörjar vi arbete med montering och färdigställande. I mellantiden kommer vi ställa ut bajamajor för att tillgodose behovet av toaletter. 
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kulturskolan på Ölandsturné
  9-12/5 åker 20 av Kulturskolans elever till Öland. Det blir konserter på Klintagården och på Eketorps Borg.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öckerö kommun ansluter till digitala tjänsten “Pendla” för att underlätta samåkning
  Öckerö kommun har anslutit sig till “Pendla” som är en digital tjänst för att underlätta samåkning. Det är ett enkelt sätt för dig som vill eller redan idag samåker inom, till och från Öckerö kommun. Genom tjänsten kan du enkelt bli ihopkopplad till de som pendlar liknande väg och vid samma tid som du. Det gör att du kan resa mer hållbart och dessutom minska dina egna kostnader.
  Läs mer


 • Samråd: Detaljplan för Södra Långesands industriområde, DP vatten, del av Öckerö 1:804
  Detaljplanens huvudsakliga syfte är att möjliggöra för en utökning och komplettering av angränsande industri- och varvsverksamhet med en hamnanläggning med tillhörande bryggor, pir, flytpontoner och ramp för torr- och sjösättning av båtar. Angränsande verksamhet saknar idag möjligheten att bygga ut en hamnanläggning vilket begränsar verksamhetens funktion långsiktigt. Samråd sker under tiden 6 – 28 maj. Under samrådstiden har du möjlighet att framföra synpunkter på förslaget.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Årsredovisning 2023
  Vill du veta hur skattepengarna används i vår kommun? Det och mycket annat kan du läsa om i årsredovisningen för 2023 som godkändes i kommunfullmäktige den 25 april.
  Läs mer

 • bygglov
  Nytt sätt att delge beslut i miljö-och bygglovsärenden
  Från och med 2 maj kommer bygg- och miljöenheten att delge sina beslut med förenklad delgivning. Du som tar emot ett beslut som skickas med förenklad delgivning behöver inte längre skicka in något bevis på att handlingen har mottagits. 
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Saknar du en faktura från Öckerö kommun?
  På grund av ett tekniskt fel vid utskicket och produktionen av våra fakturor är det flera av våra fakturor som inte skickas ut som vanligt.
  Läs mer

 • Kulturskolans stödförening håller årsmöte
  Tisdag 28/5 kl 19:40 på Nimbuskyrkan, Öckerö, välkomna.
  Stödförenings hemsida

  Läs mer

 • cykelparkering 2
  Den 1 maj öppnar den nya cykelparkeringen vid Hönö Pinan
  Från och med 1 maj är den nya cykel- och mopedparkeringen vid Pinan öppen för allmänheten.Den nya cykelparkeringen har två våningar och erbjuder plats för både cyklar och mopeder. Utöver det finns ett cykelgarage utrustat med förvaringsmöjligheter för lådcyklar. Cykelparkeringen har också laddningsstationer för el-cyklar samt en liten servicestation.Den nya cykelparkeringen är en del av ett samarbete mellan kommunen och Västsvenska Paketet. Syftet med samarbetet är att främja cykling och hållbara transportlösningar.Med denna nya cykelparkering hoppas Öckerö kommun kunna skapa bättre förutsättningar för invånarna, för att fler ska välja cykeln som ett miljövänligt och effektivt transportalternativ. 
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öckerö är årets klättrare på delad andra plats i regionen när företag betygsätter kommunens service
  När företagen betygsätter kommunens service, prisas Öckerö kommun regionalt i dubbel bemärkelse. Kommunen är vinnare i klassen Årets klättrare i Göteborgsregionen där man också placerar sig på en delad andra plats.
  Läs mer


 • Så är det att vara ung i Öckerö kommun - resultat från Lupp-undersökningen 2023
  I höstas svarade elever i årskurs åtta på en omfattande enkätundersökning, Lokal uppföljning av ungdomspolitiken, Lupp. Resultatet ger ett brett underlag för att förstå hur det är att vara ung i kommunen. Nu påbörjas det viktiga arbetet tillsammans med ungdomarna att fundera vidare på resultaten, vad de står för och hur ungas livssituation kan utvecklas till det bättre.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Läkemedelsautomater i Öckerö kommun
  Öckerö kommun började under hösten 2023 med en satsningen av Läkemedelsautomater. En läkemedelsautomat är ett digitalt hjälpmedel som kan förskrivas och placeras ut hos enskilda patienter som gett sitt samtycke. Kommunen kan nu se att responsen bland användarna av läkemedelsautomater har varit mycket positiv.
  Läs mer

 • Dags att ansöka om busskort inför hösten
  Nu är det dags att ansöka om busskort inför läsåret 2024/2025. Vi vill gärna att du ansöker senast 26 maj för att vi ska kunna säkerställa att busskort är ordnat tills dess att terminen startar i augusti.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kommunfullmäktige torsdag 25 april
  Torsdag 25 april kl 17:15 håller Kommunfullmäktige sammanträde, mötet inleds med bolagsstämmor och livesändningen beräknas därför börja klockan 18:00.Ni kan följa mötet på kommunens YouTube-kanal.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  OECD-representanter besöker Öckerö kommun i projekt om öars utveckling
  Under två dagar besöker representanter från OECD, Öckerö kommun. Mötet är ett led i ett internationellt projekt om öars förutsättningar och utvecklingsmöjligheter. I projektet ingår Sverige, Kroatien och Grekland.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Granskning - Detaljplan för Gamla Minnessten, Öckerö 2:799 och del av 2:620
  Kommunstyrelsen beslutade 26 mars 2024 att detaljplanen för Gamla Minnestenska ska skickas ut på granskning. Granskning sker under perioden 9 april - 24 april 2024. Granskningen syftar till att få fram ett så bra beslutsunderlag som möjligt och ge möjlighet till insyn och påverkan. Under granskningstiden har du möjlighet att framföra synpunkter på förslaget.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Good Friday Together – påsksuccé i Göstahallen på Öckerö
  Under långfredag anordnade Öckerö kommun i samverkan med tretton föreningar och sex kyrkor ett stort ungdomsevenemang Good Friday Together i Göstahallen. Ungdomar från hela kommunen kom, totalt medverkade över 200 ungdomar i olika aktiviteter från kl: 18:00-01:00.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Varning för hård vind i kombination med snöfall i Västra Götaland
  SMHI har utfärdat en orange vädervarning för delar av Västra Götaland, det förväntas snöfall i kombination med ökande vindar under dagen. Ska du ut i trafiken eller resa kollektivt så håll dig uppdaterad om läget. Har du hunnit byta till sommardäck så undvik resor inom detta område.
  Läs mer


 • Öppettider under påsk
  Under påsk skiljer sig kommunens öppettider från ordinarie. Även kommunens hämtningsdagar för rest- och matavfall kan skilja sig åt. Här hittar du mer information kring vad som gäller. Vi önskar dig en glad påsk!
  Läs mer

 • Hitta ut Göteborgs skärgård (28 mars - 31 december)
  Premiär! Hitta ut i Göteborgs skärgård (28 mars - 31 december)
  I påsk är det premiär för Hitta ut i Göteborgs skärgård. ”Hitta ut” är som en skattjakt i naturen där du letar efter olika punkter, så kallade checkpoints, på kartan eller i en app. Vi syns i naturen!
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Information om barnomsorgsfakturor
  Under mars månad byter Öckerö kommun verksamhetssystem för barn- och elevadministration. Systembytet innebär att du som fakturamottagare kommer att få två fakturor för barnomsorg i slutet på mars. Vi ber om ursäkt för de eventuella problem detta orsakar och ber er kontakta kommunservice vid eventuella frågor.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Möjlighet att låna Zoom Uphill i Öckerö kommun
  Vecka 12 och 13 finns det möjlighet att låna den terränggående elrullstolen Zoom Uphill i Öckerö kommun. Det är fritidsbankerna i Västra Götaland som har arbetat tillsammans i planeringen av att Zoom Uphill kommer till regionens fritidsbanker.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Ansök om tillstånd hos polisen
  Inför våren och sommaren är det många som söker olika slags tillstånd hos polisen. Oavsett vad ditt tillstånd gäller är det viktigt att ansöka i god tid. Här hittar du mer information om hur ansökan går till och vad kommunens roll är vid en ansökan om tillstånd hos polisen.
  Läs mer

 • Ändrad tid för allmänhetens åkning söndag 17 mars
  På grund av Skärgårdens konståknings vårshow är allmänhetens åkning söndag 17 mars flyttad till kl 10 - 12
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öckerö kommun söker röstmottagare till EU-valet 2024
  9 juni 2024 är det dags för val till Europaparlamentet. En viktig del i Öckerö kommuns arbete inför valet är att rekrytera röstmottagare till i våra vallokaler. Nu söker vi dig som är intresserad av att arbeta som röstmottagare.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Sveriges medlemskap i Nato
  Sedan 7 mars är Sverige medlem i försvarsalliansen Nato. Idag flaggar vi med anledning av att Sverige nu är medlem i Nato.Här hittar du mer information om vad Sveriges medlemskap innebär.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Dags att söka feriejobb!
  Varje år har ungdomar, som är 16-17 år (eller fyller 16 år under innevarande kalenderår) och bor i kommunen möjlighet att söka feriejobb inom kommunala verksamheter. 11 mars öppnas årets ansökan till feriejobb. Ansök senast den 31 mars 2024.
  Läs mer

 • karta över rondeller
  Nu startar arbetet med Öckerö nya centrum del 1
  Detaljplanen för Öckerö nya centrum del 1 vann laga kraft 24 april 2023. Nu startar arbetet. Målsättningen är att arbetet med rondeller, gator och VA-ledningsnät/anläggningar ska vara klart runt årsskiftet 2026–2027. Start av bostädernas byggnation planeras till kvartal 4, 2024 och inflyttning i de nya bostäderna kommer att börja preliminärt årsskiftet 2026/2027 och planeras att pågå till 2033 då all bostadsbyggnation bedöms stå klart.
  Läs mer

 • Studiedag 6/3
  Under studiedagen onsdag 6/3 har Kulturskolan ingen ordinarie undervisning. Det kan förekomma annan undervisning. Hör med din lärare Länk till annan webbplats. om du är osäker.
  Läs mer

 • Har din verksamhet en fettavskiljare?
  Öckerö kommun har nu ett avtal med en upphandlad entreprenör för tömning av fettavskiljare hos verksamheter inom kommunen. 
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öppet hus i förskolan
  Har du ett barn mellan 1-5 år som ska börja i förskolan under hösten? Då är det dags att skicka in en ansökan. Under vecka 11 har vi öppet hus på våra förskolor. Då öppnar vi upp våra lokaler för dig som går i tankarna att söka förskola till ditt barn.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kommunfullmäktige, 29 februari
  Torsdag 29 februari håller kommunfullmäktige sammanträde, mötet startar klockan 18:15. Du kan följa mötet live på kommunens YouTube-kanal.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Ny filmkurs på Björkö
  Kulturskolan och Björkö music society startar en filmkurs för unga på Björkö.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Varning för kraftig blåst
  Varning för mycket hårda vindbyar eller stormbyar från sydväst!
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Nytt datum för när M/S Burö återgår i trafik (linje 296)
  M/S Burö förväntas återgå i trafik vecka 17. Orsaken till det senarelagda datumet är försenade leveranser. Under tiden fortsätter fordonsfärjan Polstjernan att köra linje 296, färjan mellan Öckerö/Björkö/Kalvsund/Grötö.
  Läs mer

 • återbruk
  Container för återbruk på Öckerö återvinningscentral
  Nu öppnar en container där du kan lämna in föremål för återanvändning när du besöker Öckerös återvinningscentral.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Utmärkelse till kommunens förskolor för arbetet med hållbarhet
  Sedan 2022 har Öckerös kommunala förskolor arbetat aktivt med hållbar utveckling kopplat till olika områden. I oktober 2023 fick kommunens förskolor Skolverkets certifiering Skola för hållbar utveckling . Utmärkelsen visar att våra kommunala förskolor arbetar på ett framgångsrikt sätt med hållbar utveckling och de globala målen i Agenda 2030.
  Läs mer

 • Ny terminsavgift för Kulturskolan 2024
  Kommunstyrelsen beslutade 2023-11-23 att terminsavgiften för Kulturskolan skall följa PKV (prisindex för kommunal verksamhet).
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Nytt cykelgarage byggs vid Hönö färjeläge
  Nu bygger vi ett nytt cykelgarage vid Hönö färjeläge. I garaget kommer det finnas cykelställ på två våningar, en servicestation och möjlighet att ladda batteri för elcyklar.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Skolval inför höstterminen 2024
  Skolvalet är öppet 1-20 februari. Då ska du som vårdnadshavare till barn som ska börja förskoleklass eller årskurs 7 till hösten önska skola.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Biljettkontroll på linje 296
  Öckerö Rederi utför på uppdrag av Västtrafik kontroll av biljetter på linje 296, färjan mellan Öckerö/Björkö/Kalvsund/Grötö. Det är en uppgift som måste göras av all däckspersonal och ingår i vårt trafikuppdrag.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Dags att anmäla sig till konstvågen 2024
  Den 22 januari kl 09.00 öppnar anmälan till Konstvågen 2024. Konstvågen är öppen för 100 konstnärer, slöjdare och konsthantverkare som är skrivna eller sommarboende i Öckerö komun.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Försenade fakturor för äldreomsorg
  På grund av ett tidigare systemfel i vårt ekonomisystem har vissa fakturor för äldreomsorg skickats ut senare än normalt.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Inbjudan till anhöriggrupp
  Är du anhörig till någon som är 65 år eller äldre som är i behov av stöd och hjälp i vardagen? Är du intresserad av att träffa andra i liknande situation och utbyta erfarenheter?Välkommen att anmäla dig till vårens träffar med vår anhöriggrupp.
  Läs mer


 • Snöoväder påverkar Öckerö kommun under onsdagen
  SMHI har gått ut med en orange vädervarning för kraftigt snöfall samtidigt som vinden tilltar under onsdagsmorgonen. Varningen gäller för stora delar av Västkusten och Dalsland, inklusive Öckerö kommun. Varningen gäller 17 januari, kl. 5.00-13.00.
  Läs mer

 • Terminstart v.3
  V.3 startar våra kurser igen för terminen. Välkomna!
  Läs mer

 • Ensam man.
  För ett mindre ensamt Västra Götaland
  Har du känt dig ensam under en längre tid eller vet du någon som du tror känner sig ensam? Ofrivillig ensamhet är ett växande folkhälsoproblem och vem som helst kan drabbas. Tillsammans med Västra Götalandsregionen vill Öckerö kommun uppmärksamma och öka kunskapen om ofrivillig ensamhet.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Information om drönarflygningar, 8-19 januari
  Mellan 8 januari och 19 januari 2024 kommer Västra Götalandsregionen i samarbete med Hönö vårdcentral att utföra flygningar med drönare till och ifrån Björkö en gång per dag.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Julgåva till BRIS
  Varje år stödjer Öckerö kommun en organisation istället för att skicka julkort. I år ger vi vårt stöd till Bris. För många barn är julen en enda lång väntan - på att den ska vara över. Genom Bris kan barn få stöd varje dag dygnet runt, även på julafton.
  Läs mer

 • Julkulor hänger i en julgran inomhus.
  Öppettider under jul och nyår
  Under jul och nyår skiljer sig några av kommunens öppettider från ordinarie tider. Även tömningsdagar för mat och restavfall ändras tillfälligt.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Information om försenade fakturor
  På grund av ett systemfel i vårt ekonomisystem är det flera av våra fakturor som inte skickats ut som vanligt. Vi ber om ursäkt för de eventuella problem detta orsakar.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Jullovsaktiviteter för barn och unga
  På onsdag den 20 december går alla elever i skolan på julledighet. Kommunens verksamheter har tillsammans med det lokala föreningslivet satt ihop ett fullspäckat program inför jullovet. Vi hoppas att aktiviteterna ska locka till både rörelse, kulturupplevelser och gemenskap. Tillsammans skapar vi ett roligt och meningsfullt lov för våra barn och ungdomar.
  Läs mer


 • Stort intresse för nyproducerade lägenheter på Kyrkvägen 8 på Björkö
  Centralt på Björkö och mitt i skärgården producerar Öckerö Fastigheter just nu 39 nya hyreslägenheter. Lägenheterna ligger på Kyrkvägen 8 och är en del av Öckerö kommuns satsning på fler bostäder för att möta upp behovet av hyresrätter och bostadsrätter. Anmäl ditt intresse senast 15 december!
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Givande dialogmöte på temat: Hur ser er verksamhets el- och energibehov ut inom tio år
  I tisdags bjöd Öckerö kommun tillsammans med Länsstyrelsen Västra Götaland, Västra Götalandsregionen och Ellevio in till ett dialogmöte med temat ”Hur ser er verksamhets el- och energibehov ut inom tio år”.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öckerö seglande gymnasieskola har bäst resultat i Västra Götaland
  Öckerö seglande gymnasieskola har bäst resultat i Västra Götaland för gymnasieskolor gällande andel elever som klarade sin gymnasieexamen. Det visar Sveriges Lärares genomgång av ny statistik från Skolverket.
  Läs mer

 • avfall i flera förpackningar
  Ny container och nya utsorteringskrav på återvinningscentralen
  En ny container på Kärrsviks återvinningscentral tas i bruk vid årsskiftet för trädgårdsavfall för att uppnå de nya utsorteringskraven av bioavfall som träder ikraft 2024.
  Läs mer


 • Inbjudan till markanvisning för bostäder, hotell
  och lokaler i Öckerö nya centrum, Öckerö

  Öckerö Fastighets AB (ÖFAB) tillsammans med Öckerö kommun bjuder in till markanvisning för bostäder, hotell och lokaler i Öckerö nya centrum. Välkommen att delta!
  Läs mer

 • Tack!
  Kulturskolan och Kulturskolans stödförening vill rikta ett stort tack för en underbar dag med musik, film och sång under julbazaren.Vi har en vinnare till det vita lotteriet Serie K Nr 143 som vi vill få kontakt med.Vänligen hör av dig till Ida Stenström 0723-042902
  Läs mer

 • avfall i flera förpackningar
  Snart blir det enklare att sortera ut förpackningsavfall
  Den 1 januari 2024 får kommunerna ansvaret för att samla in förpackningar från hushåll i Sverige som följd av ett regeringsbeslut. Från och med 2027 ska dessutom kommunerna samla in förpackningar från hushåll fastighetsnära. Förändringen kommer att ske successivt och genomföras i hela landet. Genom att göra det lättare att sortera förpackningar nära hemmet minskar förhoppningsvis avfallsmängderna som går till förbränning. Vår senaste avfallsanalys som gjorts av kretsloppsenheten i Öckerö kommun visar att 30% av det som kastats i det gröna kärlet är förpackningar och tidningar.
  Läs mer

 • Blå bakgrund med en vit stjärna synlig i det blå fältet.
  Nominera din kandidat till priserna ”Rör inte min kompis” och Kultur- och Fritidspriset
  Till och med den 30 november kan du nominera den eller de personer som du tycker gjort sig förtjänta av dessa utmärkelser.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Teater för årskurs 2 sätter fokus på vänskap, identitet, drömmar och längtan
  Under tre veckors tid spelar Teater Exter den egenskrivna föreställningen ”Vem är rädd för Trollet?” för alla elever i åk 2 . Föreställningen är en del av Öckerö kommuns modell ”kulturträdet” där eleverna från förskolan och under hela grundskolan får möta professionella kulturaktörer.
  Läs mer

 • Allmänhetens åkning inställd söndag 26 november
  På grund av cuparrangemang är allmänhetens åkning i Öckerö ishall inställd söndag 26 november.
  Läs mer

 • Kvinna håller för sitt ansikte med sina händer med en mörk bakgrund.
  En vecka fri från våld och orange week: 20-26 november
  Under vecka 47 deltar Öckerö kommun i ”En vecka fri från våld” som är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns och killars våld och våld i nära relationer. Den 25 november infaller även Orange day som är en dag där FN uppmanar att manifestera mot mäns våld mot kvinnor. Under veckan tar vi upp olika aspekter på våld och våldsförebyggande arbete. Flera av kommunens verksamheter uppmärksammar veckan.
  Läs mer

 • Fasad på Solhöjden Norra med väderskydd.
  Uppdatering om vattenskadan på Solhöjden Norra
  Fasaden på Solhöjden Norra har fått en vattenskada när regn har trängt igenom ytterväggen och in i byggnaden. Här kommer en uppdatering kring vad som sker nu.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Anmäl dig till höstens Senior Sport School
  Är du 60+ och känner du att du vill komma ut och röra på dig och knyta nya kontakter? Då är Senior Sport School något för dig!
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kulturskolans Julbazar lördag 25/11
  Kulturskolans julbazar är ett samarbete mellan Kulturskolan och Kulturskolans stödförening.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Elektrifiering av passagerarfärjan MS Burö (linje 296)
  Ombyggnationen för att elektrificera passagerarfärjan MS Burö har nu startat. Nytt datum för beräknad leverans av Burö är vecka 8. Det innebär en försening då Transsportstyrelsens granskning tagit längre tid än beräknat.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Ny barn- och ungkulturplan antagen
  För att säkerställa att barn och unga i Öckerö kommun har likvärdiga möjligheter och rättigheter till kultur har en ny modell för hur barn och unga erbjuds kultur både under skoltid och fritid tagits fram genom den reviderade barn- och ungkulturplanen.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Enkät inför medborgarlöfte 2024
  Vad är viktigt för dig som bor och verkar i kommunen för att du ska känna dig trygg och säker? Varje år genomförs en medborgarenkät där du som medborgare kan framföra dina åsikter och upplevelser om trygghet i kommunen.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Invigning av Cirkeln - hållbarhetscentrum för kommunens förskolor
  I tisdags invigdes Cirkeln - ett hållbarhetscentrum för de kommunala förskolorna. På Cirkeln som ligger i Vipekärrs förskolas lokaler, får både barn och personal möjlighet att utveckla sitt kreativa och innovativa tänkande och skapande med hållbarhet som grund.
  Läs mer


 • Möjlighet att se framtida karriärmöjligheter på Arena arbetsliv
  Under förra veckan var det äntligen dags för Arena arbetsliv för femte gången. Evenemanget besöktes av cirka 300 elever i årskurs åtta och nio, plus deras vårdnadshavare, som fick möjlighet att träffa representanter från lokala företag och organisationer. Från Öckerö kommun deltog ett trettiotal olika yrkesroller för att berätta om våra verksamheters arbete.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Workshops på höstlovet v.44
  På höstlovet 🍁 v.44 erbjuder Kulturskolan tre olika gratis workshops.
  Slagverk, digital musikproduktion och dans
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kulturskolan samlade in pengar till Världens Barn
  24/10 höll Kulturskolan en bejublad konsert på Öckerö och samlade in 5697:- till Världens Barn. Tack för era bidrag!
  Läs mer


 • Öckerö kommuns förebyggande arbete kring droganvändning bland barn och unga
  Öckerö kommun arbetar förebyggande och genom riktade insatser där det behövs när det gäller användning av droger bland barn och unga. Här berättar vi mer om hur vi arbetar med anledning av artikeln i GP angående kraftig ökning av e-cigaretter och e-juice bland barn och unga i Öckerö kommun.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Årets småföretagarindex: Öckerö i topp tre i länet
  Det finns goda förutsättningar för små företag i Öckerö kommun visar årets Småföretagarindex. Öckerö kommun hamnar på topp tre i hela Västra Götalands län och på plats 24 av hela Sveriges 290 kommuner. Småföretagarindex är ett sätt att visa på förutsättningarna för företagande, snarare än att betygsätta kommunens verksamhet.
  Läs mer

 • Deltagare i testpatrullen samt från socialförvaltningen i Öckerö kommun.
  Seniorer provar framtidens vårdteknologi under "testpatrull-dag"
  Den 13:e oktober arrangerade socialförvaltningen en händelserik dag tillsammans med testpatrullen bestående av åtta engagerade seniorer med intresse för den digitala utvecklingen. Dagen var fylld med spännande presentationer och möjligheter att prova nya innovativa lösningar som syftar till att utveckla framtidens vård och omsorg.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Delegation från Kenya besöker Öckerö kommun för konferens om barns inflytande
  Öckerö kommun deltar sedan några år tillbaka i ett kommunalt partnerskap tillsammans med en kommun i regionen Homabay, Mfangano Island som ligger i Victoriasjön i Kenya. Under vecka 43 från den 23–28 oktober kommer en delegation på elva personer från Mfangano att besöka Öckerö kommun. Det långsiktiga målet med partnerskapet är att ungdomar i de olika kommunerna ska nå ett ökat inflytande i samhället.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Oljeskadade fåglar i Öckerö kommun
  Efter helgens stormiga väder har oljeskadade fåglar hittats i Öckerö kommun och andra kommuner längs med hela västkusten. Kontakta kommunservice om du hittar en oljeskadad fågel i Öckerö kommun.
  Läs mer

 • Händer som håller i varann
  Är du anhörig till någon med minnesproblematik?
  Är du intresserad av att veta mer om demenssjukdom och dela tankar och erfarenheter med andra som befinner sig i en liknande situation? Då har du nu möjlighet att anmäla dig till höstens anhörigträffar med demensutbildning.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Nu lanseras ”ö-förslag” – ett nytt sätt för dig som invånare att påverka
  Från och med idag, 9 oktober, kan du som är invånare i Öckerö kommun lämna in ett ö-förslag. Ö-förslag innebär att du som invånare har möjlighet att påverka kommunen genom att lämna förslag digitalt och även rösta på inskickade förslag. Ö-förslag ersätter medborgarförslag som tidigare funnits i Öckerö kommun.
  Läs mer

 • Parkering Öckerö färjeläge satellitbild
  Utredning om utvidgning av parkeringen vid Öckerö färjeläge
  Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen utreder parkeringen vid Öckerö färjeläge. I utredningen ingår offentliga laddplatser både för bil och fritidsbåtar. Detaljplanen för området tillåter också en utbyggnad av själva parkeringsplatsen om cirka 30 x 60 meter i sydöstlig riktning (se bild nedan). Utredningen ser över om det är möjligt att utvidga parkeringsplatsen enligt gällande detaljplan. Geotekniska förutsättningar, naturvärden är i dagsläget inte kända vilka kommer vara en förutsättning för att söka tillstånd om vattenverksamhet hos Länsstyrelsen. Först efter ett sådant tillstånd kan vi fatta beslut om parkeringen ska utvidgas enligt detaljplan eller ej. 
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kommunfullmäktige inställt - 5 oktober
  Kommunfullmäktige på torsdag, 5 oktober, är inställt på grund av för få ärenden. Nästa kommunfullmäktige är i stället 9 november.
  Läs mer

 • upptagna fiskeredskap
  Spökfiskeprojekt i Öckerö kommun
  Under 2023 driver Öckerö kommun ett projekt som finansieras med EU-bidrag från Jordbruksverket och medfinansieras av Havs- och Vattenmyndigheten. Projektet syftar till att minska spökfisket och nedskräpningen i havet.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Nytt avtal med second hand-butiker
  Nu har Öckerö kommun tecknat avtal med kommunens second hand-butiker för att ge möjligheten att handla second hand när nya saker behövs till kommunens verksamheter. Avtalet är en del av kommunens arbete med Agenda 2030 för att få en mer hållbar konsumtion och produktion.
  Läs mer

 • Vindkraftverket på Pinan stängs på grund av risk för skador på personer och närliggande byggnader
  Vindkraftverket på Pinan ska stängas och monteras ned på grund av risken för olyckor. Isbildning och snö på vindkraftverkets vingar medför fara för allmänheten och verksamheten. Risken är stor att is och snö kan skada personer och närliggande byggnader. Med anledning av detta behöver vindkraftverket stängas av senast 1 oktober 2023. Under sommaren har vindkraftverket stått still på grund av renoveringsbehov. Det är dyrare att renovera verket för att hålla det i drift fram till 1 oktober än att låta det stå stilla. Därför har miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen valt att stänga av verket redan under sommaren. Vindkraftverket behöver motioneras för att det ska gå att återanvända efter demontering. Det kommer ske motionering av verket mellan klockan 17.00 till 06.00 i väderförhållanden då det inte föreligger risk för isbildning på vingarna. Så länge verket inte har plockats isär slits viktiga komponenter vid längre stillestånd. Vindkraftverket ska vara demonterat i sin helhet 1 oktober 2024. Beslutet togs på miljö- och samhällsbyggnadsnämndens möte 23 maj.
  Läs mer

 • Genomskinlig låda med olika matvaror.
  Dags för Beredskapsveckan, 25 september till 1 oktober
  Under Beredskapsveckan, 25 september till 1 oktober, är temat för Öva!. Förhoppningen är att fler invånare ska stärka sin egen beredskap genom att ta del av Beredskapsveckan.
  Läs mer

 • Krossat glas på glasdörr och plywoodskivor istället för fönster på röd byggnad.
  Fortsatt skadegörelse - tipsa polisen
  Den senaste tidens skadegörelse har tyvärr fortsatt, både mot kommunala fastigheter och mot privat egendom. Öckerö kommun tillsammans med polisen vill be alla att vara uppmärksamma om du ser eller hör något som kan kopplas till händelserna. Om du vet något - kontakta polisen. Du kan lämna ditt tips anonymt.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Premiär för hummerfisket
  Hummerpremiären infaller klockan 07.00 den första måndagen efter 20 september varje år. I år (2023) är det alltså den 25 september som hummerfisket får inledas. Det finns regler för hummerfiske, mer information kring fisket och reglerna kan du läsa om hos Havs- och vattenmyndigheten. Länk till annan webbplats. För att minska risken att förlora hummertinor som annars kan orsaka så kallat spökfiske finns det några saker att tänka på vid förberedelse av tinorna.
  Läs mer

 • Information om linje 296 – uppehåll i turlistan 21 september
  Uppdatering! Från kl. 16.10 i dag trafikerar Polstjernan åter linje 296. Fartyget har lyfts och kontrollerats. Felet på styrreglaget är åtgärdat. Transportstyrelsen har också godkänt att fartyget åter kan tas i drift och trafikera linje 296.
  Läs mer

 • Röd markering visar var på Solhöjden Norra som drabbats av vattenskada.
  Vattenskada på Solhöjden Norras fasad
  Fasaden på Solhöjden Norra har fått en vattenskada när regn har trängt igenom ytterväggen och in i byggnaden. Som ett första steg i att återställa byggnaden sätts ett väderskydd av plast ut som skydd mot fortsatt regn.
  Läs mer

 • Diagram över Öckerö kommuns placering i Svenskt Näringsliv ranking av företagsklimatet.
  Vi är på plats 19 i årets rankingrapport från Svenskt Näringsliv
  Idag släpptes Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i alla Sveriges 290 kommuner. Öckerö kommuns företagsklimat rankas även i år fortsatt högt, på plats 19!
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Vecka 39 mäter vi matsvinnet i våra verksamheter
  Vecka 39 mäter vi matsvinn inom kommunens verksamheter. Mätningen och arbetet med minskat matsvinn är en del i kommunens arbete med Agenda 2030, Klimat 2030, våra mandatmål och kommunens avfallsplan.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Pendelparkering och gång/cykelväg vid Hönö Pinan
  Vi har fått in frågor kring den planerade pendelparkeringen och vad som gäller för gång- och cykeltrafikanter som ska besöka verksamheter kring Hönö Pinan vid väg 155. Här hittar du frågor och svar kring vad som är på gång.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  I oktober lanseras ”ö-förslag” – ett nytt sätt för dig som invånare att påverka
  Från och med 9 oktober får du som invånare i Öckerö kommun möjlighet att lämna in “ö-förslag”. Ö-förslag innebär att du som invånare har möjlighet att påverka kommunen genom att lämna förslag digitalt och även rösta på inskickade förslag.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Platser kvar i några kurser!
  I några av våra kurser med gruppundervisning har vi enstaka platser kvar. Välkommen med din ansökan till minasidor.ockero.se/kulturskolan
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öckerö kommun byter höjdsystem
  Måndag 18 september övergår Öckerö kommun till höjdsystemet RH2000. RH 2000 är Sveriges nationella höjdsystem och det har en annan utgångshöjd (nollnivå) än det höjdssystem som användes tidigare - RH 00.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Idag flaggar vi för Konung Carl XVI Gustaf - 50 år som statschef
  Idag, fredag 15 september, är det en tillfällig allmän flaggdag för att högtidlighålla att Konung Carl XVI Gustaf varit Sveriges statschef i 50 år. Öckerö kommun uppmärksammar dagen genom att flagga på de allmänna flaggstängerna.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kurs i musikproduktion
  Vill du lära dig att skapa digital musik? Anmäl dig till vår nya kurs i musikproduktion.Nu startar vi en kurs där du får lära dig grunderna i programvaran Logic Pro X. När du gått kursen kommer du kunna arbeta själv i programmet och skapa egen musik.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Allmänhetens åkning i ishallen öppnar vecka 38
  Nästa vecka sätter allmänhetens åkning igång för säsongen. På tisdagar och torsdagar har vi öppet för barn under 7 år i målsmans sällskap och på helgerna är alla åldrar välkomna. Saknar du utrustning så finns det att låna.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Skadegörelse på Kompassenskolan under helgen
  Under helgen har flera fönster krossats på Kompassenskolan. Händelsen är polisanmäld.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kommunfullmäktige 7 september
  Torsdag 7 september håller Kommunfullmäktige sammanträde, mötet startar klockan 17:15 och inleds med budgetdebatt. Du kan följa mötet live på kommunens YouTube-kanal.
  Läs mer

 • Inställd konsert 26/8
  Dagens orkesterkonsert 26/8 utanför fiskemuseet blir tyvärr inställd p.g.a det ostadiga vädret.
  Läs mer

 • Nu startar höstens kursverksamhet
  Under vecka 35 och 36 skickar vi ut information om kurstart.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Höjd terrorhotnivå – kommunen följer händelseutvecklingen
  Den svenska terrorhotnivån höjs från nivå tre till fyra på en femgradig skala; Från förhöjt hot till ett högt hot. Öckerö kommun följer händelseutvecklingen.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Landshövdingen besöker Öckerö kommun
  I dag besökte landshövdingen Sten Tolgfors Öckerös kommunledning och Sjöräddningsstationen på Rörö.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Inbjudan till anhöriggrupp
  Är du anhörig till någon som är 65 år eller äldre som är i behov av stöd och hjälp i vardagen? Är du intresserad av att träffa andra i liknande situation och utbyta erfarenheter?Välkommen att anmäla dig till höstens träffar med vår anhöriggrupp.
  Läs mer


 • Skolstart höstterminen 2023
  Grundskolorna och anpassad grundskola startar måndag den 21 augusti. Här hittar du information om skolstartstider och vilka system du som vårdnadshavare behöver ha koll på.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Nytt system för att hantera närvaro i förskola och fritidshem
  Från och med höstterminens start byter alla kommunala förskolor och fritidshem system för att hantera närvaro och frånvaro. Det nya systemet heter Skola24 och ersätter IST förskola och fritidshem. Vårdnadshavare som har barn i skolan kommer att känna igen sig, då Skola24 använts för att hantera frånvaro inom grundskolan i flera år.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Finbesök i vår kommun
  I dagarna har den välkända vita valen Hvaldimir synts till i vår kommun. Bland annat Kalvsund och Knippla hamn har haft besök. Hvaldimir är social och har en benägenhet att söka sig till hamnar, bryggor och badplatser. För att öka möjligheterna för valen att fortsatt klara sig i det vilda, och för att undvika situationer som kan äventyra säkerheten för både val och människor uppmanar Länsstyrelsen i Västra Götaland uppmanar till att hålla avstånd.
  Läs mer

 • En svart portugisisk vattenhund som plaskar i vattnet
  Låt hunden bada i sommar
  På våra öar finns det många bra badställen där din hund kan bada. På de kommunala badplatserna är det inte tillåtet för hundar att bada eller vistas men det finns många vikar och lättillgängliga klippor där hunden lätt kan ta sig ner i vattnet.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Frågor och svar om ersättningstrafiken för linje 296 under hösten 2023
  Det inkommer frågor till Öckerö båttrafik gällande lösningen för trafikering av linje 296 när nuvarande, primära personfärjan Burö kommer befinna sig på varv för ombyggnation till el-drift. Vi har därför sammanställt information om reservfartyget Windros samt ersättningstrafikeringen under perioden 15 augusti till 15 december 2023.
  Läs mer

 • Vy från ovan över planområdet för Öckerö 1:552 m.fl.
  Granskning: Detaljplan för Öckerö 1:552 m.fl. – Södra Långesands industriområde
  Det huvudsakliga syftet med detaljplanen är att möjliggöra en utökning och komplettering av det befintliga verksamhetsområdet Långesand/Södra Långesand. Granskning sker 30 juni till 6 augusti 2023. Den syftar till att få fram ett så bra beslutsunderlag som möjligt och att ge möjlighet till insyn och påverkan. Under granskningstiden har du möjlighet att framföra synpunkter på förslaget.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Frågor och svar om förskolan och grundskolans omställning
  Vi har fått in många frågor den senaste tiden som berör omställningen inom förskolan och grundskolan i Öckerö kommun. Här får du svar på de vanligaste frågor som vi får just nu.
  Läs mer

 • Två personer som håller i en blombukett samt ett diplom för nominering till Årets Hållbarhetskliv.
  Nominering till Årets Hållbarhetskliv
  Öckerö kommun, genom Göteborgs skärgårdsled, nomineras som Göteborgsregionens kommunala initiativ till Årets Hållbarhetskliv.
  Läs mer

 • Förslag om att lägga ner Hälsö skola
  Under flera år har utbildnings-, kultur- och fritidsförvaltningen anpassat skolorganisationen till det allt mer sjunkande barn- och elevantalet. Under våren har dialog förts med berörda vårdnadshavare om Hälsö skolas framtid. Inför höstterminen 2023 har Hälsö skola inga elever kvar. Därför är förvaltningens förslag till kommande utbildnings-, kultur- och fritidsnämndsmöte att stänga Hälsö skola efter vårterminens slut.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  T/S Gunilla har anlänt
  Nu har vårt skolskepp T/S Gunilla ankommit till hemmahamnen på Öckerö. Ombord var 44 elever från Natur och Sjöfartsprogrammen årskurs 1 som seglat hem skeppet från Tampa, USA.Vi hälsar elever och övrig besättning varmt välkomna hem!
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Välkommen hem T/S Gunilla!
  Onsdag 14 juni ankommer skolskeppet T/S Gunilla till sin hemmahamn på Öckerö.
  Läs mer

 • Planprioritering 2023-2024
  Den 30:e maj beslutade Kommunstyrelsen om planprioritering för 2023 – 2024. Planprioritering 2023-2024 är ett strategiskt planeringsdokument som syftar till att klargöra vilka detaljplaner som Öckerö kommun avser arbeta vidare med och starta upp under åren 2023 och 2024.Mer information hittar du här: Detaljplaner | Öckerö (ockero.se) Länk till annan webbplats.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kommunfullmäktige 8 juni
  Torsdag 8 juni håller Kommunfullmäktige sammanträde, mötet startar klockan 18:15 och kan följas live på kommunens YouTube-kanal.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Tack för att du sparade på vatten under föregående helg!
  Tack för att ni hjälpte oss spara vatten i helgen! Gemensamt hjälptes vi åt så att alla fick tillgång till vatten under tiden Göteborgs stad utförde sitt nödvändiga arbete för att koppla in en ny huvudvattenledning.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öckerö är Sveriges husbilsvänligaste kommun
  Medlemmarna i Sveriges största husbilsklubb, Husbilsklubben.se har utsett Öckerö kommun till "Årets husbilsvänligaste kommun".
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öckerö kommun har bästa företagsklimatet i Göteborgsregionen
  Öckerö kommun har det bästa företagsklimatet i hela Göteborgsregionen. Företagarnas omdöme om kommunens företagsklimat ökar för tredje året i rad och i år toppar man med sitt hittills bästa resultat med 4,13 rankingpoäng. Det visar den årliga mätningen av kommunernas företagsklimat som Svenskt Näringsliv publicerade idag.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Spara på vattnet – en ny huvudvattenledning kopplas in
  Fredag 26 maj–söndag 28 maj kopplar Kretslopp och vatten i Göteborg in en ny huvudvattenledning på vattenledningsnätet. Då behöver vi alla hjälpas åt att spara på vattnet. Göteborgs stad producerar dricksvatten åt Öckerö kommun och därför kan det här arbetet komma att påverka även oss.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Elever från kulturskolans teatergrupp arrangerade lajv på Björkö
  Första helgen i maj reste elever tillbaka till år 1717 och Boviks seglarskola förvandlades till ett riktigt piratäventyr. Evenemanget genomfördes för och av ungdomar med stöd av personal från kulturskolan och fritidsgården.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Första kullen av Första hjälpare utbildade
  Den 15-16 maj har 19 kursdeltagare utbildats av kommunens drogförebyggare i Första hjälpen till psykisk hälsa med inriktning ungdomar i åldern 12–18 år.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kulturskolan besökte förskolor
  16/5 besökte Kulturskolan med orkesterelever, teater och danselever olika förskolor i kommuner.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Nu påbörjas byggandet av fler hyresrätter i kommunen
  En invigningsceremoni i samband med byggstarten av 39 hyresrätter i kvarteret Björkdungen på Björkö, får symbolisera startskottet på kommunens fortsatta byggsatsning och etablering av fler bostäder för att möta upp den ökade efterfrågan på såväl hyresrätter som bostadsrätter.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Elever på Lärcentrum samarbetar med lokal konstnär
  Under våren har elever från Lärcentrum, kommunens särskilda undervisningsgrupp fått möjlighet att arbeta med Artcraft på Hönö konsthall tillsammans med konstnären Lena Nahiln.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Återvinningscentralen i Kärrsvik inför inpasseringssystem med bommar
  Efter sommaren införs ett inpasseringssystem med bommar på Öckerö återvinningscentral i Kärrsvik. Redan nu finns bommarna på plats för att testas. Förbättrad sortering, mindre trängsel och säkrare miljö för besökare och personal, är några av fördelarna med det nya systemet.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Fördjupat samarbete mellan kommunen och Försvarsmakten stärker totalförsvaret lokalt
  Under fredagen den 28 april besöktes Öckerö kommun och Öckerö seglande gymnasieskola av en delegation från Försvarsmakten Älvsborgs amfibieregemente Amf 4. Syftet med besöket var dels att stärka samarbetet mellan kommunen och Försvarsmakten i regionen dels att ge skolinformation till elever i årskurs två.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Detaljplanen för Öckerö nya centrum har vunnit laga kraft
  I veckan kom beskedet från Vänersborgs tingsrätt, efter överklagande till Mark- och miljödomstolen, att Detaljplan Öckerö Nya Centrum (DP 1) har vunnit laga kraft.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kommunfullmäktige 27 april
  Torsdag 27 april kl 17:15 håller Kommunfullmäktige sammanträde, mötet inleds med bolagsstämmor och livesändningen beräknas därför börja kl 18:00.Ni kan följa mötet på kommunens YouTube-kanal.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Stort intresse för programmering bland unga
  Under påsklovet arrangerade kulturskolan två stycken workshops i programmering för barn och unga. Några var redan erfarna medan vissa fick testa programmering för första gången!
  Läs mer

 • Bild från Västergårdsvägen
  Trafiksäkerhet- och trygghetsvandring den 27 april på Björkö
  Som en del av medborgarlöftet 2023 ska vi utföra en trafiksäkerhet- och trygghetsvandring på Björkö. Vandringens syfte är att främja en dialog med medborgare och få in synpunkter om trafiksäkerhet och trygghet i ett område.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Tänk på din och andras säkerhet vid fyrplatser
  Om du besöker en påskfyr på påskafton finns det några saker du bör tänka på kring säkerheten.
  Läs mer

 • Miljöfestival på Brattebergsskolan
  Tisdagen den 4 april anordnar Brattebergsskolan en miljöfestival för elever i årskurs 7. Detta blir avslutningen på ett fyra veckor långt projekt med fokus på miljön. Syftet med projektet var att sprida kunskap om nuläget och att ge våra ungdomar framtidstro. Det finns många som arbetar för en bättre miljö och vi kan alla bidra.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Här är resultatet av SCB:s medborgarundersökning 2022
  Nu kan vi presentera resultatet av 2022 års medborgarundersökning. Stort tack till dig som deltog i undersökningen. Dina svar är viktiga!
  Läs mer


 • Gör det inte svårare än vad det är att sortera ditt matavfall
  Kampanjen Gör det inte svårare är till för att påminna oss själva och varandra om hur enkelt det faktiskt är att sortera sitt matavfall.
  Läs mer

 • Nu sker den årliga avläsningen av vattenmätaren
  Ni som får hem ett avläsningskort kan registrera er mätarställning via webben på denna länk www.skickain.nu. Länk till annan webbplats.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Allmänhetens åkning stängd för denna säsong
  Nu har allmänhetens åkning i Öckerö ishall stängt för denna säsong. Vi önskar er alla en skön vår och sommar och välkomna åter i september.
  Läs mer

 • Information fakturering VT-23
  Här kan du läsa mer om hur det går till gällande fakturering för kurserna i Kulturskolan
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Piratlajv för åk.6
  Går du i 6:an och är sugen på en riktig upplevelse? Anmäl dig då till piratlajv 6-7 maj på Boviks seglarskola på Björkö. Skapa din alldeles egna karaktär och färdas tillbaka till år 1717 där äventyret väntar!
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Dags att söka feriejobb!
  Varje år har ungdomar, som är 16-17 år (eller fyller 16 år under innevarande kalenderår) och bor i kommunen möjlighet att söka feriejobb inom kommunala verksamheter. 13 mars öppnas årets ansökan till feriejobb. Ansök senast den 31 mars 2023.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kommunfullmäktige 2 mars
  Torsdag 2 mars håller Kommunfullmäktige sammanträde, mötet startar klockan 18:15 och kan följas live på kommunens YouTube-kanal.
  Läs mer

 • Den 24 februari flaggar Öckerö kommun med ukrainsk flagg utanför kommunhuset för att visa solidaritet med Ukraina och dess befolkning. Ukrainska flaggan hissas även i rondellen vid Tappen på Hönö, på årsdagen av invasionen.
  Öckerö kommun hissar den ukrainska flaggan för att visa solidaritet med Ukraina på årsdagen av Rysslands invasion
  Ett år av krig. Den 24 februari 2022 invaderades Ukraina av Ryssland.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Omfattande skadegörelse på skolor under helgen
  Efter sportlovet kom många barn- och elever i Öckerö kommun tillbaka till en förskola eller skola som utsatts för skadegörelse. Vandaliseringen skapar oro bland både barn och vuxna och den är mycket kostsam. Vi behöver vara fler vuxna som ser och hör vad som händer på kvällar och helger vid våra skolor och förskolor. 
  Läs mer

 • Personer som tränar utomhus.
  "Rörelseträning för vuxna" välkomnar nya deltagare
  Två dagar i veckan erbjuder kommunen kostnadsfri utomhusträning. Det är aktivitetssamordnare Amanda Ottordahl som håller i träningstillfällena. Varmt välkommen att vara med, det är bara att dyka upp!
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Orange varning för västliga stormbyar
  SMHI har utfärdat en orange varning för västliga stormbyar som berör Västkusten under fredag kväll och natten mot lördag. Det hårda vädret kan leda till fallande träd och risk för skador på egendom. Följ väderläget och trafikinformationen.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Medborgarlöfte 2023
  Medborgarlöftet, är ett gemensamt åtagande från Hisingspolisen, Trafikverket och Öckerö kommun till dig som bor eller vistas i kommunen. Årets löfte handlar om att forsätta främja trafiksäkerheten för att öka den upplevda tryggheten.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Politiker nattvandrar i Öckerö kommun
  I helgen gick startskottet för nattvandringen i Öckerö kommun. Fredagens och lördagens nattvandring bemannades av politiker. Även under den kommande torsdagen ställer politker upp och vandrar och nästa helg syns skytteföreningens medlemmar på våra gator och torg för att bidra till en ökad trygghet i kommunen. Vill du också vara med och nattvandra? Alla är välkomna!
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Flera fall av vandalisering på skolor- Trygghetsskapande åtgärder ska förebygga brott
  Inom loppet av några veckor har skolor, förskolor, ishall och idrottshall i Öckerö kommun, utsatts för vandalisering och skadegörelse vid ett flertal tillfällen. Tillsammans med polis, skola, föreningar och andra samhällsaktörer, arbetar kommunen kontinuerligt med en rad brottsförebyggande och trygghetsskapande åtgärder. Nattvandring är ett exempel på aktivitet som bidrar till att öka tryggheten i kommunen.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Engagera dig för ökad trygghet för unga i kommunen
  Öckerö kommun, Nattvandring Öckerö och stiftelsen Nattvandring.nu har ingått samverkan (IOP-avtal) kring nattvandring. Syftet är att skapa trygghet genom ett ökat antal engagerade vuxna på kvälls- och nattid i kommunen.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Ställ ut din hobby på Öckerö bibliotek
  Du kanske bygger hus i lego, skapar konst av tändstickor, virkar grytvantar, syr cosplay-kläder eller drejar? Vi vill veta vad just DU tycker är roligt och kanske kan du även inspirera andra.Öckerö bibliotek kommer att arrangera mindre ’’pop-up’’-utställningar vid lånedisken under namnet ''Min hobby'' och söker nu efter personer i alla åldrar i Öckerö kommun som vill visa upp och berätta om sin hobby.Om detta låter intressant eller om du har några frågor, kontakta kultursamordnaren sofie.folgart@ockero.se och beskriv din hobby och vad du skulle vilja ställa ut.

  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Konstverk på Hönö visas i ny webbtjänst som exponerar Västsveriges gatukonst
  I samarbete med bl.a. Västra Götalandsregionen, Borås TME, Göteborg & Co och inte minst Öckerö kommun, lanserar nu Gatukonstorganisationen Artscape en ny webbtjänst som tillgängliggör Västsveriges gatukonst för fler människor.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kommunfullmäktige 2 februari
  Torsdag 2 februari håller Kommunfullmäktige sammanträde, mötet startar klockan 18:15 och kan följas live på kommunens YouTube-kanal.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Övergripande mål för mandatperioden 2023–2026
  I början av varje mandatperiod definierar den styrande majoriteten ett antal övergripande mål. Dessa mål har beslutats av kommunfullmäktige och anger en stor del av riktningen för kommunen under de kommande fyra åren.
  Läs mer

 • Mini-Maria finns nu även online
  Mini-Maria vänder sig till ungdomar och unga vuxna upp till 21 år, i Öckerö kommun och Göteborg, som har frågor eller bekymmer kopplade till alkohol eller droger, samt deras föräldrar eller anhöriga. Nu finns tjänsten även online. Du kan vara anonym om du vill.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Förintelsens minnesdag uppmärksammas på Hedens skola
  Internationella minnesdagen för Förintelsen, den 27 januari är en dag för att minnas Förintelsen. Det är en dag då vi hedrar minnet av alla som mördades under Förintelsen och de som stod emot. En dag för alla som vill uttrycka sitt stöd för alla människors lika värde.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Fördjupad översiktsplan för Björkö
  På Björkö planeras det för cirka 400 nya bostäder. För lokalisering av dessa bostäder har kommunen identifierat tre olika utvecklingsområden med bostäder som främsta ändamål. Andra viktiga utvecklingsfrågor vad gäller den fysiska planeringen på Björkö är bland annat utveckling av hamnen, kommunikationer, samt en utveckling av verksamheter.
  Läs mer

 • Dags att anmäla sig till konstvågen 2023
  Den 18 januari kl 09.00 öppnar anmälan till Konstvågen 2023. Konstvågen är öppen för 100 konstnärer, slöjdare och konsthantverkare som är skrivna eller sommarboende i Öckerö komun.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Utökade öppettider för Digitalt stöd i hemmet
  Nu utökar tjänsten Digitalt stöd i hemmet sina öppettider med 2,5 timmar varje dag. Nya öppettider är måndag-onsdag samt fredag kl. 10.00-16.30. Det finns även möjlighet till drop-in på Solhöjden (matsalen) torsdagar kl. 10.00-16.30 (stängt för lunch 12-12.30).
  Läs mer

 • Therese Söderberg, anhörigsamordnare
  Nu startar "Besök för ett gott åldrande"
  Öckerö kommun erbjuder nu dig, som under 2023 fyller 80 år, ett hembesök där vi samtalar om ett gott åldrande utifrån dina behov och önskemål. Det kan handla om kostvanor, fysiska och sociala aktiviteter och annat stöd. Erbjudandet gäller för dig som inte för närvarande har någon insats från kommunen.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Bad i bassängen på Hedens by för dig som stödjer/vårdar en nära anhörig
  Nu har du som stödjer/vårdar en nära anhörig möjlighet att bada i bassängen på Hedens by. Bassängtiden är på måndagar klockan 12.00-13.00
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Inbjudan till anhöriggrupp
  Är du anhörig till någon som är 65 år eller äldre som är i behov av stöd och hjälp i vardagen? Är du intresserad av att träffa andra i liknande situation och utbyta erfarenheter?Välkommen till vår anhöriggrupp
  Läs mer

 • Flicka och pojke leker utomhus.
  Ny kursomgång av PULS - rörelsesatsning för barn 8-12 år
  Vecka 4 startar Puls, en rörelsesatsning som ger ditt barn och dig som vårdnadshavare verktygen för att tillsammans få en mer aktiv vardag med fokus på rörelseglädje. Det finns några platser kvar, välkommen att anmäla er!
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Markanvisningstävling för trygghetsboende på Hönö avgjord
  Grattis till F O Peterson & Söner byggnads AB som har utsetts till vinnare av markanvisningstävlingen för trygghetsboende och hyresrätter i Nästås på Hönö på kommunstyrelsens sammanträde 20 december.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  En julgåva till BRIS
  Varje år stödjer Öckerö kommun en hjälporganisation i stället för att skicka julkort. I år skänker kommunen 5 000 kronor till BRIS, Barnens rätt i samhället.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Endast ett fåtal broddar kvar
  Öckerö kommun erbjuder dig som är 65 år eller äldre kostnadsfria broddar. Nu finns endast ett fåtal broddar kvar. På kommunhuset är broddarna helt slut.Du eller en anhörig kan hämta ut broddar på kommunhuset, Ica Rörö eller Ica Björkö. Ring gärna innan för att säkerställa att det finns i den storlek du önskar.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kommunfullmäktige 15 december
  Torsdag 15 december håller Kommunfullmäktige sista sammanträdet för året, mötet startar klockan 17:15 och kan följas live på kommunens YouTube-kanal.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Vi fortsätter hjälpas åt att spara el
  Mot bakgrund av regeringens pressträff om energikrisen den 9 december, påminner vi varandra om att fortsätta hjälpas åt att spara på elförbrukningen för att minska risken för en planerad frånkoppling.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Förändringar i närtrafiken från och med 11 december
  I samband med Västtrafiks tidtabellsskifte den 11 december, införs förändringar och nya satsningar i närtrafiken.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  I dag hyllar vi våra lokalvårdare på Städarnas dag
  I dag är det städarnas dag! Städarnas dag har uppmärksammats i Sverige sedan 2016. Målet är att höja statusen för städbranschen och respekten för de som städar våra arbetsplatser, skolor och hem.
  Läs mer

 • Testa dina brandvarnare på Brandvarnardagen
  Den 1 december uppmärksammas Brandvarnardagen – en dag då allmänheten uppmanas att testa sina brandvarnare för att kontrollera att de fungerar.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öckerö Fastigheter AB bygger hyreslägenheter på Björkö
  Efter beslut i fullmäktige och på extra bolagsstämma är det nu klart att koncernen bygger 38 nya hyreslägenheter på Björkö. Under sommaren genomfördes en upphandling av nya hyreslägenheter på tomten för gamla Björkdungen på Björkö. Totalentreprenör är Byggnads AB Tornstaden.Öckerö Fastigheter bygger hyresrätter på Björkö - Öckerö Fastigheter AB (ockerofast.se) Länk till annan webbplats.
  Läs mer

 • Glasskärvor.
  Går din ilska ut över någon i din närhet?
  Under vecka 47 uppmärksammar vi kampanjen "En vecka fri från våld och Orange week". Är du orolig för att ditt beteende riskerar att skada dina närstående? Du kan få stöd och hjälp med att förstå och förändra ditt våldsamma beteende!
  Läs mer

 • Ung kvinna håller för sitt ansikte.
  Tecken på våldsutsatthet
  Under vecka 47 uppmärksammar vi kampanjen "En vecka fri från våld och Orange week". I detta inlägg tar vi upp tecken på att en person kan vara utsatt för våld. Om du misstänker att någon blir utsatt, våga fråga!
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kommunfullmäktige 24 november
  Torsdag 24 november har Kommunfullmäktige sammanträde, mötet startar klockan 17:15 och kan följas live på kommunens YouTube-kanal.
  Läs mer

 • Vad är lindrigt våld och hur hänger det ihop med grovt våld?
  Under vecka 47 uppmärksammar vi kampanjen "En vecka fri från våld och Orange week". Våld är inte bara slag och sparkar utan även elaka kommentarer, taskiga skämt, blickar, nedvärderande bilder, hot och även rasistiska, sexistiska eller funkofobiska* skämt.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öckerö kommuns drogförebyggare pratar framgångsfaktorer på Socionomdagarna
  Christine Hummelblad, folkhälsovetare, Håkan Fransson, socionom och Linda Apelqvist, alla tre drogförebyggare i Öckerö kommun, gästar Socionomdagarna 22-23 november för att presentera kommunens arbete och prata framgångsfaktorer i det drogförebyggande arbetet.
  Läs mer

 • Äldre man som håller händerna för ansiktet.
  Vad är våld?
  Under vecka 47 uppmärksammar vi kampanjen "En vecka fri från våld" och Orange week. I detta inlägg tar vi upp olika typer av våld.
  Läs mer

 • Kvinna håller för sitt ansikte med sina händer med en mörk bakgrund.
  En vecka fri från våld och orange week: 21-27 november
  Under vecka 47 deltar Öckerö kommun i ”En vecka fri från våld”/Orange week som är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns och killars våld och våld i nära relationer. Den 25 november infaller även Orange day som är en dag där FN uppmanar att manifestera mot mäns våld mot kvinnor. Under veckan tar vi upp olika aspekter på våld och våldsförebyggande arbete. Flera av kommunens verksamheter uppmärksammar veckan.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  24 november sista dag att tycka till om tryggheten och säkerheten i din kommun
  Vad är viktigt för dig som bor och verkar i Öckerö kommun för att du ska känna dig trygg och säker? Har du inte gjort din röst hörd ännu? Den digitala enkäten går att besvara till och med torsdag 24 november. Ta chansen och var med och påverka!Till enkäten: https://minasidor.ockero.se/trygghet Länk till annan webbplats.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Lyckad förening mellan skola och näringsliv på Arena arbetsliv
  Den 17 november öppnades portarna på Hedens skola till mini mässan Arena arbetsliv 2022. Ett 40-tal utställare från näringslivet och kommunens verksamheter förenades med elever och föräldrar under några sprudlande timmar där en mosaik av olika yrken visades upp.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Barnkonventionens dag 20 november
  Den 20 november 1989 antogs FN:s konvention om barnets rättigheter och i många länder världen över firas därför 20 november som den stora barndagen. Vi uppmärksammar dagen med att berätta om vårt kommunala partnerskap med ö-kommunen Mfangano Island i Kenya kring barns delaktighet och inflytande.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kostnadsfria broddar till dig över 65 år
  Öckerö kommun erbjuder nu dig som är 65 år eller äldre kostnadsfria broddar. Du eller en anhörig kan hämta ut broddar på kommunhuset eller Ica Björkö. I år finns broddar i storlekarna M och L. Utdelning sker under ordinarie öppettider och sker så länge lagret räcker.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Så sparar vi energi
  Med anledning av den mycket ansträngda energisituationen i Europa behöver vi förbereda oss och agera tillsammans. Det gäller alla – myndigheter, organisationer, företag och privatpersoner. Här får du veta hur Öckerö kommun rustar sig och här finns även råd om hur du själv kan spara energi.Läs mer här: Så sparar vi energi | Öckerö (ockero.se) Länk till annan webbplats.
  Läs mer


 • Ny start i januari: ABC-föräldrakurs för dig med barn i åldern 6-12 år
  Mer lek och mindre tjat? En vardag med färre konflikter? Hur gör andra föräldrar? I januari startar en ny omgång med ABC föräldraträffar för dig som är förälder till barn i åldrarna 6–12 år och som vill utvecklas i ditt föräldraskap. Välkommen med din anmälan redan nu!
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Teknikkurs för högstadiet
  Vill du lära dig grunderna i ljud och ljus är detta kursen för dig! Kursen genomförs av Kulturskolan och fritidsgården. Kursen är gratis.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Digital enkät om trygghet och säkerhet inför medborgarlöfte 2023
  Vad är viktigt för dig som bor och verkar i Öckerö kommun för att du ska känna dig trygg och säker? Den 24 oktober fick kommunens invånare möjlighet att träffa kommunpolis och representanter från kommunen för att prata trygghet och svara på en enkät inför medborgarlöfte 2023. Har du inte svarat på enkäten? Den digitala enkäten går att besvara till och med 24 november.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Sista chansen att delta i medborgarundersökningen
  Är du utvald att delta i medborgarundersökningen? Vad tycker du om att leva och bo i Öckerö kommun? Idag är sista dagen att posta pappersenkäten. Webbenkäten ska besvaras senast 3 november.Gör din röst hörd. Tyck till om din kommun. Dina svar är viktiga!Läs mer om enkäten och hur du gör för att delta:
  SCB:s medborgarundersökning | Öckerö (ockero.se) Länk till annan webbplats.

  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Invigning av Öckerös Legal Graffitti Wall
  Välkommen på invigningen av kommunens legal graffitti wall den 10 november kl 17.00.
  Läs mer

 • Utvecklingen på Hönö Pinan industriområde
  Öckerö kommun har fått frågor gällande utvecklingen av industriområdet Hönö Pinan. Här finns information att ta del av.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Arena arbetsliv nominerades till Utmärkelsen! - ett pris för bästa samverkan mellan skola och arbetsliv
  I över 15 år har Göteborgsregionens skola-arbetslivsråd delat ut Utmärkelsen! Priset delas ut för att uppmärksamma och premiera yrkeslärare samt verksamheter inom grundskola, gymnasieskola och företag, som arbetar särskilt bra och kvalitativt med samverkan mellan skola och arbetsliv.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kulturskolans Julbazar
  Välkomna lördag 19/11 till Nimbus på Öckerö för en heldag med musik, drama och dans, lotterier och café. Programmet håller på 12:00-ca 18:00
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Enkät inför medborgarlöfte 2023
  Vad är viktigt för dig som bor och verkar i kommunen för att du ska känna dig trygg och säker?
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kommunfullmäktige 20 oktober
  Torsdag 20 oktober har Kommunfullmäktige sammanträde, mötet startar klockan 18:15 och kan följas live på kommunens YouTube-kanal.
  Läs mer

 • Blå bakgrund med en vit stjärna synlig i det blå fältet.
  Nominera din kandidat till priserna ”Rör inte min kompis” och Kultur- och Fritidspriset
  Till och med den 30 november kan du nominera den eller de personer som du tycker gjort sig förtjänta av dessa utmärkelser.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Välkommen att delta i markanvisningstävling för trygghetsboende och hyresrätter i Nästås på Hönö
  Öckerö kommun bjuder nu in till en markanvisningstävling där en byggaktör (och förvaltare) kommer ges möjlighet att förvärva och utveckla ett markområde som är planlagt för flerbostadshus med inriktning mot en äldre målgrupp. Tävlingen pågår under oktober 2022. Välkommen att delta!
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Digitalt stöd i hemmet
  Digitalt stöd i hemmet hjälper dig som är 70+ eller har beviljad hemtjänstinsats, som är ny på digitala tjänster och verktyg, att efter bästa förmåga komma igång. Digitalt stöd i hemmet erbjuder kostnadsfri hjälp och stöd via hembesök eller rådgivning via telefon/videomöte eller drop-in.
  Läs mer


 • Grattis till er som vann en egen krislåda i tipspromenaden under Krisberedskapsveckan v.39 2022
  Öckerö kommun gratulerar de tre vinnarna Aksel Lauten Dahlqvist, 9 år från Grötö, Ulf Olausson från Öckerö och John Johannesson från Hyppeln, till vinsten i den tipspromenad som Öckerö kommun anordnade på temat "Den egna beredskapen" under den nationella krisberedskapsveckan v 39. Nu har vinnarna hämtat ut sina krislådor. Vi tackar alla 75 personer, varav 24 barn och 51 vuxna som deltog.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öckerö kommun deltar på Näringslivsdag i Göteborgsregionen
  Den 7 oktober arrangerar Göteborgsregionen (GR) och Business Region Göteborg (BRG) en dag med näringslivsutveckling som tema. Representanter från Öckerö kommun deltar.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Militärövning i Öckerö kommun 3-12 oktober
  Under perioden 3-12 oktober genomför Älvsborgs amfibieregemente (Amf 4) en höstövning i skärgårdsområdet mellan Halmstad och Strömstad som omfattar hela skärgården mellan Vrångö och Öckerö. Inom Öckerö kommun sker övningar främst på Björkö. Lösskjutningar kommer att förekomma inom hela området.Under övningarna pågår endast lösskjutningar och INGA skarpskjutningar.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Specialiserad palliativ vård erbjuds i hemmet
  En ny modell för specialiserad palliativ vård införs i Öckerö kommun. Arbetssättet är gemensamt för hela regionen och innebär att svårt sjuka patienter i livets slutskede kan erbjudas en trygg vård i sin hemmiljö.
  Läs mer


 • Öckerö kommun fortsatt i toppen på plats 17 i Svenskt Näringslivs rankingrapport över företagsklimatet 2022
  Även i år placerar sig Öckerö kommun på plats 17 av landets 290 kommuner i Svenskt Närlingslivs ranking över företagsklimatet. Inom Göteborgsregionen hamnar Öckerö på en hedrande 2:a plats efter Härryda kommun.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Vinnare utsedd i markanvisningstävling för spahotell på Öckerö
  Grattis till Winn, Tornstaden, Krook och Tjäder som har utsetts till vinnare av markanvisningstävlingen för Norra Långesands spahotell på kommunstyrelsens sammanträde 27 september.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Nu startar Krisberedskapsveckan - Gå tipspromenad och vinn en egen krislåda
  Öckerö kommun uppmärksammar Krisberedskapsveckan som börjar idag. Under hela veckan anordnar kommunen en tipspromenad på temat "Den egna beredskapen". Du som deltar har chans att vinna en egen krislåda.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öckerö kommun fortsatt topp fem i arbetet med Agenda 2030!
  Öckerö kommun behåller topplaceringen i Dagens Samhälles årliga Agenda 2030-ranking. 2022 placerar vi oss återigen på en femte plats av landets 290 kommuner och på en hedrande andra plats bland storstadskommunerna.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Välkommen att nominera till Byggnadsvårdspriset 2022
  Varje år delar kommunen ut ett pris till en fastighetsägare som gjort en om- eller tillbyggnad på ett sätt som tillvaratar vårt kulturhistoriska arv. Nu kan du nominera kandidater till årets Byggnadsvårdspris. Sista dag att nominera är 31 oktober.
  Läs mer


 • Dags att söka förskola inför våren
  Har du ett barn mellan 1-5 år som ska börja i förskolan under våren? Då är det dags att skicka in en ansökan.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Hummerfiske utan spöken
  Inför hummersäsongen med start 26 september finns det några saker du kan tänka på för att minska risken för att förlora hummertinor som annars kan orsaka så kallat spökfiske.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kommunfullmäktiges sammanträde den 6 oktober är framflyttat till den 20 oktober
  Nyvalda kommunfullmäktiges första sammanträde äger rum torsdagen den 20 oktober i kommunhuset, Öckerösalen. Enligt 5 kap § 9 kommunallagen, väljs ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige för fyra år räknat från och med den 15 oktober valåret . Kommunfullmäktiges presidium har därför bestämt att flytta fram sammanträdet till första torsdagen (den 20 oktober) efter den 15 oktober. Detta har tidigare missats i planeringen och behöver nu åtgärdas.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Stort tack till våra sommarvikarier
  Äldreomsorgen i Öckerö kommun vill rikta ett stort tack till alla sommarvikarier som gjorde ett fantastiskt jobb. Varmt välkomna tillbaka till oss nästa sommar!
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kommunfullmäktiges sammanträde den 8 september är inställt
  Kommunfullmäktiges presidium har beslutat att ställa in sammanträdet den 8 september, då de två ärenden som skulle behandlas inte är brådskande.

  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Omflyttning av besöksplatser för parkering på Framnäs
  Från och med 1 september 2022 sker en omflyttning av de fyra besöksplatserna för parkering som tidigare funnits på övre plan i p-huset på Framnäs.
  P-platserna för besökande flyttas till p-plats 178, 179, 180 och 181 på markplan som ligger på höger sida vid infarten från Skarviksvägen till Framnäs parkering.
  De tidigare besöksplatserna p-plats 27, 28, 42 och 43 på övre plan i p-huset, kommer att vara förhyrda p-platser.
  Läs mer

 • Platser längs sträckan som upplevs särskilt trafikfarliga.
  Trafiksäkerhets- och trygghetsvandringen engagerade många boende
  Under fredagen arrangerade kommunen en trafiksäkerhets- och trygghetsvandring tillsammans med polisen på sträckan Bustadvägen till Fotöbron. Runt 30 engagerade personer deltog och lämnade sina synpunkter, vilka nu sammanställs och utgör underlag för framtida åtgärder.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Tyck till om din kommun i medborgarundersökning - dina svar är viktiga!
  Nu är det dags för Statistikmyndigheten SCB:s årliga medborgarundersökning där utvalda invånare får möjlighet att tycka till om hur det är att leva och bo i Öckerö kommun och därigenom påverka kommunens utveckling.Är du en av de slumpvis utvalda kommuninvånarna som erbjuds att delta i undersökningen?
  Gör din röst hörd och svara på enkäten. Ju fler svar desto bättre blir beskrivningen av medborgarnas syn på kommunen.
  Läs mer om enkäten och hur du gör för att delta:SCB:s medborgarundersökning | Öckerö (ockero.se) Länk till annan webbplats.
  Läs mer


 • Öckerö Rederi AB vann upphandlingen om den nya elfärjan
  Öckerö kommun är stolta och glada över detta besked. Det befintliga fartyget som kör linje 296 idag, MS Burö, kommer att byggas om till eldrift av Öckerö Rederi AB. Kommunen går därmed i bräschen för utvecklingen av en mer klimatsmart och hållbar kollektivtrafik.-Det känns bra att få möjlighet att bidra till den nödvändiga klimatomställning som eldriften innebär, säger Jan Utbult, kommunstyrelsens ordförande.
  Läs mer


 • Uppdaterad information om branden på Källö-Knippla (2022-08-19)
  Tisdagen 17 augusti utbröt en brand i en byggnad på Källö-Knippla. Händelseutvecklingen och hanteringen följs. Uppdaterad information om läget ges nedan.
  Läs mer

 • Uppdaterad information om branden på Källö-Knippla (2022-08-18)
  Vi är alla djupt tagna av branden på Källö-Knippla. Branden bröt ut under tisdagskvällen i byggnaden som innehåller mataffär, restaurang, lägenheter, post och bibliotek. Öckerö kommuns räddningstjänst tillsammans med enheter från Storgöteborg arbetade med släckningsarbetet hela kvällen och natten. Polis och ambulans var på plats. Även Sjöräddningen har varit inkopplad.
  Läs mer


 • Brand på Källö-Knippla
  Under tisdagskvällen utbröt en stor brand på Källö-Knippla i byggnaden som innehåller mataffär, restaurang, lägenheter, post och bibliotek. Öckerö kommuns räddningstjänst tillsammans med enheter från Storgöteborg har arbetat med släckningsarbetet hela natten. Polis och ambulans har varit på plats. Även Sjöräddningen är inkopplad.
  Läs mer

 • Trafiksäkerhet- och trygghetsvandring: Sträckan Bustadvägen - Fotöbron
  Fredagen 26 augusti kl.10.00-12 arrangerar Öckerö kommun tillsammans med polisen en trafiksäkerhet- och trygghetsvandring. Har du synpunkter eller förslag på hur sträckan Bustadvägen till Fotöbron kan förbättras? Välkommen!
  Läs mer


 • ABC- Alla barn i Centrum - en kurs för dig med barn 6-12 år
  Mer lek och mindre tjat? En vardag med färre konflikter? Hur gör andra föräldrar? I september startar en ny omgång med ABC föräldraträffar för dig som är förälder till barn i åldrarna 6–12 år och som vill utvecklas i ditt föräldraskap. Välkommen med din intresseanmälan redan nu!
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  T/S Gunilla lättar ankar
  Idag den 1 augusti lättar T/S Gunilla ankar och seglar mot Island. Ombord finns elever från både natur- och sjöfartsprogrammet.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Två månader efter oljeutsläppet – hur gick det och vad ska man tänka på?
  Under påskhelgen inträffade ett oljeutsläpp utanför Vinga. Oljan nådde Öckerö kommuns stränder och ett arbete med sanering av oljan har pågått. Saneringsarbetet är avslutat och ingen ny olja har upptäckts de senaste veckorna. Det har nu gått över två månader sedan oljeutsläppet. En uppsummering av arbetet har gjorts tillsammans med Andréas Beutler, miljö- och samhällsbyggnadschef.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Information om badplatser och stränder i kommunen
  Under påskhelgen inträffade ett oljeutsläpp utanför Vinga. Oljan nådde Öckerö kommuns stränder och ett arbete med sanering av oljan har pågått. Saneringsarbetet är avslutat och ingen ny olja har upptäckts de senaste veckorna.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Har du möjlighet att hyra ut boende till flyktingar från Ukraina?
  Med anledning av kriget i Ukraina befinner sig ca 7 miljoner människor på flykt. 40 000 har sökt registrering i Sverige. En mycket stor andel av de som anlänt är kvinnor och barn. Utifrån olika parametrar har fördelningstal för kommunerna tagits fram, dvs. hur många flyktingar från Ukraina varje kommun ska ta emot. Öckerö kommun har tilldelats ett fördelningstal på 53 personer. Från 1 juli kan Öckerö kommun få anvisade personer.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Ändrade förhållningsregler kring covid-19 i den kommunala vården och omsorgen
   På grund av den ökning av covid-19 som man nu ser i landet och regionen har Västra Götalandsregionens smittskyddsenhet beslutat att återinföra source control nivå 2, vilket innebär att all personal inom vård och omsorg kontinuerligt använder munskydd när de vistas i en vårdlokal. På våra särskilda boenden erbjuds munskydd och handsprit till de besökare som så önskar.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Beslut taget om detaljplan för Öckerö nya centrum
  Kommunfullmäktige beslutade på sitt sammanträde den 30 juni att anta detaljplan för Öckerö nya centrum (detaljplan 1) samt exploateringsavtal för området som detaljplanen innefattar. Beslutet har stor enighet bland de politiska partierna och representanter från flera av partierna talade på fullmäktiges sammanträde om detaljplanens betydelse för kommunens utveckling.Detaljplanen syftar till att utveckla och stärka befintligt centrum på Öckerö. Målet är att skapa ett kommuncentrum med servicefunktioner och bostäder för kommunens invånare.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Festligt och välbesökt när Konstvågen firade 20 år
  Det bjöds på barnteater, konst, keramik, dans och musik när Konstvågen hade Jubileumsvernissage på Öckerö bibliotek i lördags.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Markanvisningstävling för spahotell på Öckerö
  Öckerö kommun startar nu en markanvisningstävling för ett spahotell på norra Öckerö Länk till annan webbplats. och bjuder härmed in er att delta! Bifogat finns en beskrivning av tävlingens förutsättningar.
  Läs mer

 • Tragisk olycka på Kärrsviks återvinningscentral
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Välkommen hem T/S Gunilla!
  Tisdag 14 juni ankommer vårt skolskepp T/S Gunilla till sin hemmahamn, Öckerö, efter ett läsår till sjöss.
  Läs mer

 • Porträtt
  Öckerö kommuns arbete med mottagning av flyktingar från Ukraina
  Med anledning av kriget i Ukraina befinner sig över 6 miljoner människor på flykt. Migrationsverket huvudscenario är 80 000 flyktingar till Sverige fram till halvårsskiftet. En mycket stor andel av de som anlänt är kvinnor och barn. För Öckerö kommun innebär detta mottagning utifrån vår kommunstorlek.I slutet av mars tog Öckerö kommun emot 75 personer för tillfälligt boende. Personer som efter några dagar flyttade vidare till mer permanenta boenden. I dagsläget bor cirka 50 personer från Ukraina i kommunen, utifrån så kallat EBO (eget boende).
  Läs mer

 • En anhörig lägger handen om en äldre persons hand. Visar trygghet.
  Informationsmöte - digitalt stöd i hemmet
  Är du 70+ eller har beviljad hemtjänst och behöver stöd för att komma igång med att använda digitala verktyg? Nu lanserar Öckerö kommun den kostnadsfria tjänsten Digitalt stöd i hemmet .
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Medborgarlöfte 2022
  Medborgarlöftet är ett gemensamt åtagande från Hisingspolisen, Trafikverket och Öckerö kommun till dig som bor eller vistas i kommunen. Medborgarlöftet 2022 har ett fortsatt fokus på trafiksäkerheten. Här kan du läsa mer om de aktiviteter som genomförs som en del av medborgarlöftet 2022.
  Läs mer

 • Demokratiforum med elever från högstadieskolan och gymnasieskolan och politiker i kommunfullmäktige 12 maj 2022
  Demokratiforum – ungdomar och politiker samtalade om valet 2022
  Vilka frågor är viktiga för ungdomar inför valet 2022? I torsdags möttes ungdomar från kommunens högstadieskolor och gymnasieskola och politiker från de olika partierna i kommunfullmäktige på Demokratiforum.
  Läs mer


 • Den 14 maj invigdes Göteborgs skärgårdsled - en del av Kuststigen
  Invigningsceremonin hölls intill Hönö färjeläge vid entréskylten för Göteborgs skärgårdsled. Ett hundratal personer anslöt för att delta i invigningen, här fanns både deltagare från föreningslivet, kommunala delaktiga verksamheter, näringslivet med många företagare och framförallt medborgare.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Elever får uppleva professionell scenkonst
  Under fyra veckors tid har över 800 elever i grundskolan fått ta del av dans och teaterföreställningar. Föreställningarna har bland annat handlat om ekonomi, dansens utveckling och drömmar på utflykt. De flesta av föreställningarna har spelats i skolorna av Regionteater väst, men vissa årskurser har också besökt GöteborgsOperan.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Ändrade öppettider för Björkö återvinningscentral från och med 1 juni
  Från och med 1 juni 2022 kommer Björkö återvinningscentral ändra sina öppettider.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Information till allmänheten att vara vaksam vid strandlinjen
  Under tisdagen kommer skyltar att sättas upp i områden som drabbats av olja. Detta för att göra allmänheten uppmärksam på att vara vaksamma på olja. Områdena är sanerade men mer olja kan upptäckas. Vi vill att allmänheten fortsatt registrera eventuella upptäckter.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Fortsätt rapportera oljeupptäckter
  På grund av det utsläpp som skedde utanför Vinga under skärtorsdagen finns det olja längs strandlinjen som kan vara svår att upptäcka. Om du ser olja i strandlinjen eller ute till havs, rapportera dina upptäckter!
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Intensivt arbete för att rädda miljön
  Under annandag påsk fortsatte arbetet med att sanera olja. Insatsen som inleddes under skärtorsdagen har allt eftersom dagarna gått intensifierats. Lägesbilden förändras hela tiden och det är fortfarande oklart hur mycket olja som finns i havet. Eftersom ny olja flyter iland successivt finns det ingen prognos över när saneringsarbetet är klart.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Arbetet med att sanera olja fortsätter hela påskhelgen
  Även under påskdagen har arbetet fortsatt med sanering av olja. Samarbetet och dialogen mellan myndigheter, organisationer och frivilliga som är engagerade i arbetet med att leta och sanera oljan fungerar väl.
  Läs mer

 • Kommunens personal sanerar olja vid klipporna
  Saneringsarbetet efter oljeutsläppet fortsätter
  Arbetet med att sanera olja fortsatte under påskafton och kommer att pågå hela helgen. Oljan kommer från ett utsläpp i södra skärgården i onsdags. Sjok och klumpar med olja har påträffats på västra Öckerö och nordvästra Hönö. Kustbevakningen, Räddningstjänsten och Öckerö kommun arbetar i en gemensam insats i saneringsarbetet.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Om du sanerar olja längs våra stränder - läs här!
  Under onsdagskvällen inträffade ett oljeutsläpp utanför Vinga när ett ankrat fartyg skulle fylla på olja. Oljan har nått Öckerö kommuns stränder. Personal från kustbevakningen, sjöräddningen och kommunen arbetar med sanering. Om du hjälper till är det viktigt att veta hur du ska göra.
  Läs mer

 • Kommunens personal sanerar olja vid klipporna
  Olja hittad i vikar runt om Öckerö kommun
  Under onsdagskvällen inträffade ett oljeutsläpp utanför Vinga när ett ankrat fartyg skulle fylla på olja. Oljan rör sig norrut längs kusten. Vi uppdaterar löpande med säkerställd information.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Fiskekommunerna tar avstånd från dumpningen av rödlistade arter
  Svenskt yrkesfiske är världsledande när det gäller selektivt och skonsamt fiske. Det är därför med bestörtning som Fiskekommunerna tar del av beskedet att rödlistade arter
  som haj och rocka dumpats av en fiskare i Lysekils hamn.

  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öppet hus Ukraina
  Fredag den 8 april mellan 10-11 välkomnar vi ukrainska flyktingar till information om kommunens verksamheter. Representanter från öppna förskolan, förskolan, grundskolan, socialkontoret, etableringsenheten, arbetsmarknadsenheten samt bibliotek, föreningssamordnare och fritidsgården kommer att finnas på plats tillsammans med tolk.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Beredskap att ta emot barn från Ukraina i grundskolan
  Alla barn har rätt till skola i Sverige, det gäller oavsett om barnet är svensk medborgare eller här på andra grunder. Vi har inte alla svar än och läget kan ändras snabbt. Men här har vi försökt samla information om vad som gäller just nu.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Inventering av platser för tillfälliga boenden hos föreningar, organisationer och företag i kommunen
  Nu genomför Länsstyrelsen i samarbete med kommunerna en inventering av privatägda lokaler som kan bli evakueringsplatser för människor på flykt. Har din förening, organisation eller företag möjlighet att hjälpa till? Hör av er senast 23 mars kl 09.00!
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öckerö kommun förbereder sig för att ta emot ukrainska flyktingar
  Säkerhetsläget i Ukraina har försämrats kraftigt och många människor befinner sig på flykt i Europa. Öckerö kommun förbereder sig nu för att kunna ta emot flyktingar från Ukraina både på kort och lång sikt.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Företagsaktiviter vecka 8
  Under vecka 8 har Öckerö kommunledning varit ute och besökt två av företagen i vår kommun. På lördagen hade kommunen även besök av Bohuslänsguider som hade guideutbildning och guidades runt av kommunens besöks- och näringslivsutvecklare Sandra Osberg.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Kommunens POSOM-grupp är aktiverad till följd av söndagens tragiska händelse
  Under söndagen avled en man på Öckerö. Det har skrivits om händelsen i massmedia och vi går därför ut med kort information om vad kommunen och skolorna gör. Med anledning av händelsen aktiverades kommunens POSOM-grupp under söndagen.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öckerö kommun följer utvecklingen i Ukraina
  Öckerö Kommun följer händelseutvecklingen i det säkerhetspolitiska läget. Många känner oro och funderar på hur Rysslands invasion av Ukraina kan komma att påverka oss och hur vi kan hjälpa till.
  Läs mer


 • Överenskommelse klar för förbättrade förbindelser Öckerö–
  Göteborg

  Överenskommelsen har tagits fram i samverkan mellan Västra Götalandsregionen, Öckerö kommun, Göteborgs Stad och Trafikverket. Parterna är överens om en övergripande strategi och stegvis process för förbättrade hållbara förbindelser mellan Öckerö och Göteborg bortom 2040.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öckerö kommun hissar Ukrainska flaggan för att visa solidaritet med Ukraina efter Rysslands invasion
  För att visa stöd till Ukraina, dess befolkning och demokratin hissade kommunstyrelsens presidium den ukrainska flaggan utanför Öckerö kommunhus.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öckerö kommun bevakar och följer utvecklingen i omvärlden med anledning av händelseutvecklingen i Ukraina
  Här kan du följa det aktuella läget och få information om hur du kan få stöd om du eller dina anhöriga känner oro.
  Läs mer

 • En ny vardag är här
  Hjälp till att göra den säker och trygg.
  Det är viktigt att du vaccinerar dig. Att du stannar hemma om du är sjuk.
  Är du ännu inte vaccinerad? Undvik trängsel och folksamlingar inomhus.
  Håll dig informerad på krisinformation. se eller ring 113 13
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Resultat medborgarenkät inför 2022 års medborgarlöften
  Öckerö kommun och lokalpolisområde Hisingen ger årligen kommunens invånare medborgarlöften. Medborgarlöften handlar om gemensamma åtgärder, vilka ska hantera lokala problem, öka tryggheten och minska brottsligheten inom ett område under ett verksamhetsår.För att engagera och få invånaren delaktig i utformandet av medborgarlöften genom förs varje år en medborgarenkät för att få innevånarnas åsikt.
  Läs mer


 • De flesta åtgärder mot covid-19 upphör den 9 februari
  På regeringens presskonferens 3 februari informerades om att merparten av de restriktioner och rekommendationer som införts för att stoppa spridningen av coronaviruset hävs den 9 februari. Regeringen och Folkhälsomyndigheten bedömer att läget är tillräckligt stabilt för att inleda avvecklingen av smittskyddsåtgärderna. Det allmänna rådet om att stanna hemma vid symptom kvarstår dock tillsvidare. Därtill kommer särskilda rekommendationer att gälla för ovaccinerade, bland annat råd om att fortsatt undvika trängsel och folksamlingar.Utifrån detta planerar nu kommunen för en succesiv återgång. Vård- och omsorgsverksamheterna behöver fortsätta vidta riskreducerande och förebyggande åtgärder så länge det finns en omfattande smittspridning i samhället.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Hedens skola blir en Blue school
  Hedens skola har antagits till det europeiska nätverket av skolor som arbetar med fokus på havet.
  Läs mer

 • Byte av trygghetslarm i ordinärt boende
  Öckerö kommun kommer under våren att genomföra ett byte av samtliga trygghetslarm i ordinärt boende. Detta med anledning av att vi har upphandlat och fått nya larm. Leverantören är fortsatt Tunstall AB. Bytet och installationen kommer att ske av personal från Öckerö kommun och de berörda kommer att bli informerade via informationsbrev.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Björkö bibliotek blir Meröppetbibliotek
  Nu kan du få tillgång till Björkö bibliotek även på kvällar och helger
  Läs mer

 • Eva Wallin, ordförande i utbildnings-, kultur- och fritidsnämnden samt Vera Molin, 1:e vice ordförande i utbildnings-, kultur- och fritidsnämnden delades ut utmärkelsen. På bilden syns även representanter från Öckerö innebandyklubb.
  Utdelning av utmärkelser
  Nu har utmärkelserna ”Rör inte min kompis” och ”Utmärkelse för förtjänstfull verksamhet inom kultur- och fritidsområdet” delats ut. Grattis!
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Tack till alla medarbetare i Öckerö kommun!
  Alla som arbetar i Öckerö kommun får en extra ersättning på 1500 kronor före skatt som tack för de särskilda insatser som gjorts i samband med arbetet under pandemin. Det beslutade kommunstyrelsen idag.
  Läs mer


 • Gratis kollektivtrafik för dig som fyllt 75 år
  Öckerö kommun erbjuder inom kort Västtrafiks seniorbiljett till dig som fyllt 75 år och är folkbokförd i kommunen. Biljetten är kostnadsfri och kommunens seniorerbjudande börjar gälla 1 februari 2022.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Beslut om remissvar gällande Trafikverkets åtgärdsvalsstudie för väg 155
  Kommunfullmäktige fattade under gårdagen, 9 december, beslut i ärendet kring remissvar från Öckerö kommun gällande Trafikverkets åtgärdsvalsstudie för väg 155.
  Läs mer

 • björkö skola
  Invigning av Björkö skola
  Vid årsskiftet togs nya Björkö skola i bruk. Den 23 november invigdes skolan formellt på kunskapstorget inne i skolan. De inbjudna bjöds på underhållning i form av musik och sång av elever och lärare, rundvandring i de moderna lokalerna, samt mingel och fika. Eva Wallin, ordförande i utbildnings-, kultur och fritidsnämnden, invigningstalade, liksom representanter från NCC, Öckerö kommun och Vacse AB.
  Läs mer

 • På ren svenska
  Scenkonst väcker tankar hos elever i årskurs 6-9
  Under tre veckor har Regionteater Väst spelat teater för ungdomar i kommunen. Föreställningarna har tagit upp ämnen som nationalism och rasism samt kön och identitet.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Vinterbusskort till elever boende på Fotö och Hälsö i årskurs 7-9
  Den 27 oktober fattade utbildnings-, kultur- och fritidsnämnden beslut om ändrade regler för skolskjuts. Beslutet innebär att högstadieelever boende på Fotö och Hälsö tilldelas busskort under perioden november till mars.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Horste Backe: Vinnare utsedd i kommunens första markanvisningstävling!
  Grattis till BJC Group och Tengbom som utsågs till vinnare av markanvisningstävlingen för Horste backe på kommunstyrelsens sammanträde 19 oktober.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Information från Trafikverkets Färjerederi angående Hönöleden
  Uppdaterad 26 oktober 2021
  Trafikverkets Färjerederi informerar angående åtgärder på Hönöledens färjor. Du hittar mer information på Trafikverkets webbplats. Vid eventuella frågor kontakta Trafikverket.

  Läs mer

 • Väg 155, Torslanda-Öckerö
  Nu har vi samlat information om utvecklingen av väg 155, Torslanda-Öckerö, på samlingssidan ockero.se/vag155.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Vi är topp fem i arbetet med Agenda 2030!
  Öckerö kommun arbetar för en socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar utveckling utifrån Agenda 2030, FN:s hållbarhetsmål. Nu visar Dagens Samhälles ranking att Öckerö kommun är topp fem i arbetet med Agenda 2030 av Sveriges kommuner.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öckerö kommun klättrar 31 placeringar till plats 17 i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet
  Öckerö kommun klättrar till plats 17 när Svenskt Näringsliv rankar företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Det är en förbättring med 31 placeringar från tidigare ranking.
  Läs mer

 • vattentunna
  Spara på dricksvattnet - vattna växterna med regnvatten
  Växter och gräsmattor gillar regn mer än dricksvatten. Samla regnvatten i en tunna och vattna med kanna, så sparar du på vattnet. Vattna tidig morgon, sen kväll eller på natten så att inte vattnet dunstar bort.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Vaccination mot covid-19
  Just nu har många mottagningar lediga tider för webbokning. Nu kan du som fyllt 18 år boka tid. Nya tider läggs ut löpande. Om du inte hittar en ledig tid för vaccination, prova vid ett senare tillfälle.
  Läs mer

 • Martina Kjellqvist har lämnat oss
  Idag sörjer vi vår vän, Martina Kjellqvist, som lämnat oss. Martina har under ett antal år varit engagerad i kommunpolitiken. Bland annat var hon tidigare ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Hennes nuvarande politiska uppdrag var som ordinarie ledamot i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Projekt inom skapande skola
  Under maj och juni har två olika projekt inom skapande förskola och skapande skola genomförts.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Trafikverket: Slutrapport för åtgärdsvalsstudien för väg 155, Torslanda-Öckerö
  Trafikverket har på uppdrag av Västra Götalandsregionen, i enlighet med den regionala transportinfrastrukturplanen för Västra Götaland 2018–2029, genomfört en åtgärdsvalsstudie för väg 155, delen Torslanda–Öckerö. Utredningen påbörjades i juni 2018. Nu är slutrapporten från Trafikverket klar. I texten nedan hittar du en sammanfattning av åtgärdsvalsstudien. Du kan läsa hela slutrapporten under rubriken "Mer information".
  Läs mer


 • Beslut om detaljplan för Öckerö nya centrum, 22 juni
  Kommunstyrelsen har idag, 22 juni, fattat beslut om att dela detaljplanen för Öckerö nya centrum i två delar, detaljplan 1 (DP 1) och detaljplan 2 (DP 2). Kommunstyrelsen har även fattat beslut om granskning av detaljplan för återstående del av planen, DP 1. Granskning av detaljplanen pågår 28 juni – 27 augusti 2021.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Horste Backe: Tack alla som deltagit i markanvisningstävlingen!
  Vi tackar alla som deltagit i markanvisningstävling för Horste backe och är mycket glada för det stora gensvaret!
  Läs mer

 • Barn som sitter på brygga vid vatten.
  Tillsammans tar vi ansvar för hållbar vattenanvändning
  Öckerö kommun går ihop med över 100 kommuner och vatten- och avloppsorganisationer (VA) i Sverige för att kommunicera vattnets värde och ge tips för en mer hållbar vattenanvändning. Vatten är vår viktigaste naturresurs och vi kan inte längre slösa med vårt viktigaste livsmedel.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Workshop: Pimpa ditt plagg
  Ge dina före detta favoriter en andra chans tillsammans med Noomi Edvardsson.
  Läs mer

 • Hässlavägens gruppboende från utsidan. Bilden visar ett vitt hus med flera dörrar och fönster.
  Hässlavägens gruppboende klart - häng med på en rundtur!
  Nu är Hässlavägens gruppboende klart och hyresgästerna har börjat flytta in. Tyvärr blir det ingen invigning på grund av rådande pandemi. Vi har istället fått möjlighet att besöka gruppboendet och kika in i en av lägenheterna innan inflytt. Se filmen om boendet eller läs mer om boendet i texten.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Horste Backe: Reviderad tidplan för markanvisningstävling
  På grund av ett stort antal tävlingsbidrag förlängs utvärderingsperiod 1 med två veckor. Detta innebär att hela processen förskjuts med två veckor.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Högt resultat för Öckerö kommuns företagsklimat
  Öckerö kommun får ett högt samlat omdöme i Svenskt Näringslivs enkät om det lokala företagsklimat och hamnar på en andra plats totalt i Göteborgsregionen. Årets samlade omdöme hamnar på 4,0 poäng.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öppna förskolan startar 24 maj
  Måndag, 24 maj, startar äntligen öppna förskolan i liten skala anpassad efter rådande rekommendationer! Det blir verksamhet i mindre grupper på Navets gård för föräldrar och barn 0-6 år.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  T/S Gunilla tillbaka i Öckerö hamn
  För Öckerö seglande gymnasieskola, som vanligtvis gör fem seglingar över jorden tillsammans med 44 elever och 11 befäl, har pandemin påverkat i stor grad. Trots detta lyckades T/S Gunilla med besättning genomföra fem seglatser under läsåret. Eleverna har under sina seglingar fått en unik inblick i hur olika länder hanterat och påverkats av coronaviruset. Vid 11-tiden på Kristi himmelfärdsdagen seglade T/S Gunilla hem för sista gången det här läsåret.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Förlängt och fördjupat samarbete mellan Öckerö seglande gymnasieskola och Öckerö Maritime Center
  Öckerö seglande gymnasieskola och Öckerö Maritime Center har skrivit ett nytt avtal som sträcker sig över fem år. Avtalet fördjupar samarbetetet och skapar långsiktighet för att bidra till en kompetensförsörjning av sjömän och fiskare lång tid framöver.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Tre nya leaderprojekt i Öckerö kommun
  I Öckerö kommun får nu tre nya projekt stöd av Leader Södra Bohuslän. Projektidéerna är sprungna ur lokala initiativ från människor som bor och verkar i området.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Medborgarlöfte 2021
  Medborgarlöftet är ett gemensamt åtagande från Hisingspolisen, Trafikverket och Öckerö kommun till dig som bor eller vistas i kommunen. Här kan du läsa mer om de aktiviteter som genomförs som en del av medborgarlöftet 2021.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Ansök till Kulturskolan i höst
  Nu är det dags att anmäla dig eller ditt barn till Kulturskolan. Gillar du
  att dansa, spela ett instrument, spela teater, sjunga, spela in filmer eller
  mixa ljud och ljus? Vi har säkert någon kurs som passar just dig!​

  Läs mer

 • Kronprinsessparet syns på en skärm medan kommunstyrelsens ordförande Jan Utbult sitter framför skärmen.
  Kronprinsessparet i digitalt möte med kommunstyrelsens ordförande
  Kronprinsessparet träffade idag kommunstyrelsens ordförande Jan Utbult vid ett digitalt möte. Mötet handlade bland annat om hur pandemin har påverkat Öckerö kommun men kom även in på ämnen som det lokala näringslivet och förhoppningar om framtiden.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Markutredningar och prover vid fyrplatser
  Under våren 2020 genomfördes en miljöteknisk markutredning vid fyrplatsen på Knippla. Nu går den att läsa på vår webbplats.
  Läs mer

 • Ett barn och en hund sitter i en soffa. Barnet klappar hunden.
  Barn som far illa
  Alla kan göra en anmälan till socialtjänsten. Som privatperson bör du göra en anmälan om du misstänker att ett barn far illa. Det kan vara ett svårt beslut om du ska anmäla oro eller inte då det inte finns en mall att följa kring vad oro är. Känner du dig osäker kring att göra en anmälan är du välkommen att kontakta socialtjänsten. Där kan du få prata med en handläggare kring din osäkerhet och hur du kan tänka.
  Läs mer

 • Ledningsinspektion i områden på Rörö och runt Björkö hamn
  På uppdrag av kommunen kommer IRG rörinspektion att utföra inspektioner av avloppsledningsnätet på Rörö och runt Björkö hamn för att kartlägga status och funktion i ledningsnätet.Vi kommer att utföra filminspektioner och anslutningskontroller i ledningsnätet i området.I vissa fall behöver vi undersöka anslutningarna inne på tomtmark genom att hälla färgat vatten i stuprör och brunnar på fastigheterna i området.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Bibliotek i Väst lanserar ny bibliotekshemsida
  Från och med torsdag 4 mars kommer du som besökare mötas av en ny och förbättrad bibliotekshemsida på biv.se
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öckerö Fastigheter flyttar bostadskön till Boplats
  Öckerö Fastigheter kommer under sommaren 2021 att flytta den befintliga bostadskön och den interna omflyttningskön till Boplats plattform.
  Läs mer

 • Björkö bibliotek öppnar igen
  Måndag 15 februari öppnar biblioteket i sina nya lokaler på Bäckevägen 48 B, i den nya skolan.
  Läs mer

 • Information om den framtida organisationen inom förskolan
  Det föds allt färre barn i Öckerö kommun. När antalet barn minskar, minskar förskolansskolans intäkter eftersom ekonomin delvis styrs av antalet barn som går i förskolan. Kommunen behöver göra flera förändringar för att minska kostnaderna. Idag skickas en inbjudan ut till ett informationsmöte om den framtida organisationen inom förskolan. Inbjudan går ut till vårdnadshavare för barn i kommunala förskolan, men även vårdnadshavare till barn som kommer börja i förskola under hösten och våren 2022 är välkomna att delta.
  Läs mer

 • Rickard Vidlund, kommundirektör, och Jan Utbult, kommunstyrelsens ordförande. Jan Utbult håller i utmärkelsen
  Öckerö kommun — en del av EU-utmärkelsen
  "Europeisk entreprenörsregion 2020"

  Öckerö kommun kan stoltsera med att vara en del av EU-utmärkelsen "Europeisk entreprenörsregion 2020". Priset har tilldelats för det gemensamma arbetet med att ta fram Göteborgs Stads näringslivsstrategiska program, som alla kommuner i Göteborgsregionen samt ett 20-tal förvaltningar och bolag i Göteborgs Stad, ligger bakom. I juryns motivering lyfts det särskilt fram den inkluderande arbetsprocessen som byggt på dialog, involvering och stark samverkan mellan Göteborgsregionens tretton kommuner, näringslivet, akademi och andra offentliga aktörer.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öckerö kommun erbjuder nu broddar till dig som är kommuninvånare och 65 år eller äldre
  Utdelning av broddar sker på Kommunhuset, Öckerö.
  Läs mer

 • Rickard Vidlund, ny kommundirektör i Öckerö kommun sedan 1 januari 2021.
  Hej och välkommen Rickard, ny kommundirektör!
  Rickard Vidlund började sin nya tjänst som kommundirektör 1 januari 2021. Vi har träffats för att få höra mer om hans första månad.
  Läs mer

 • Genomskinlig glasburk med ett lock liggandes bredvid.
  Glasinsamling i Öckerö kommun
  Från 1 februari sköter inte Öckerö kommun längre insamling av tomglas.
  Läs mer

 • Öckerö bibliotek öppnar igen
  Från och med måndag 1 februari har så har Öckerö bibliotek öppet enligt ordinarie öppettider, med viss anpassning av verksamheten
  Läs mer


 • Dags att söka förskola inför hösten
  Har du ett barn mellan 1-5 år som ska börja i förskolan till hösten? Då är det dags att skicka in en ansökan.
  Läs mer

 • Björkö bibliotek flyttar till nya lokaler
  Björkö bibliotek är på grund av detta stängt för tillfället och beräknas öppna igen i mitten av februari
  Läs mer

 • Öckerö seglande gymnasieskola bjuder in till digitalt öppet hus
  Lördag den 16 januari håller Öckerö seglande gymnasieskola digitalt öppet hus. Det kommer att finnas möjlighet att prata med lärare och nuvarande elever samt titta på presentationer och filmer. Går du i årskurs 9 och ska söka till gymnasiet så missa inte möjligheten att delta på lördag.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Årskurs 7-9 övergår till distansundervisning 12-24 januari
  Vi följer smittskydd Västra Götalands rekommendationer och går över till distansundervisning för högstadiet.Terminen förskjuts en dag vilket innebär att årskurs 7-9 har studiedag den 11 januari och påbörjar vårterminen den 12 januari på distans.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Munskydd i kollektivtrafiken
  Västtrafik rekommenderar sina resenärer att använda munskydd i kollektivtrafiken från och med 7 januari under rusningstrafik.
  Läs mer

 • Sjuksköterskor håller i sprutor. De har munskydd och visir på sig.
  Vaccinering mot covid-19 har påbörjats
  Idag påbörjades vaccinering mot sjukdomen covid-19 på våra äldreboenden av hemsjukvården i samarbete med Hönö- och Öckerö vårdcentral. Vaccineringen kommer att fortsätta resten av veckan. Mer information kring vaccinering kommer fortlöpande.
  Läs mer

 • Böcker på hyllor inifrån ett bibliotek.
  Öckerö bibliotek har stängt men erbjuder viss service
  Öckerö bibliotek har varit stängt sen 18 december då Folkhälsomyndigheten gick ut med att bibliotek skulle stängas för att minska risken för smittspridning. Nu har Folkhälsomyndigheten gått ut med att bibliotek inte längre omfattas av rekommendationerna. Öckerö bibliotek kommer fortsatt vara stängt för att minska risken för smittspridning men erbjuder viss service.
  Läs mer

 • Priset Rör inte min kompis går i år till Anna Gustafsson och utmärkelse för förtjänstfull verksamhet inom kultur- och fritidsområdet tilldelas Johanna Englund.
  Grattis Anna och Johanna!
  Varje år delar kommunen ut två priser till personer eller föreningar som betytt mycket i kommunen. Priset Rör inte min kompis ska bland annat bidra till att skapa ökad tolerans och ömsesidig förståelse för människor av olika kulturell bakgrund och motverka utanförskap. Utmärkelsen för förtjänstfull verksamhet inom kultur- och fritidsområdet tilldelas någon som utmärkt sig inom området.
  Läs mer

 • Fritidsgården håller öppet digitalt
  Öckerö fritidsgård som fysisk lokal är stängd t.o.m. 24 jan 2021, men kommer ha öppet på sin digitala fritidsgård och anordna lite jullovsaktiviteter både på nätet och utomhus.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Information från barn- och utbildningsförvaltningen med anledning av covid-19
  Barn- och utbildningsförvaltningen har under hösten skickat ut information till vårdnadshavare varannan vecka via lärplattformen Unikum för att förtydliga vad som gäller inom förskola och skola med anledning av covid-19. Nedan kan du läsa det sista brevet som skickats ut för i år med anledning av covid-19.
  Läs mer

 • Vy över reningsverket på Pinan.
  Samråd inför ansökan om nytt miljötillstånd för reningsverket Pinan
  Nu är det dags för samråd inför kommunens ansökan om nytt miljötillstånd för reningsverket Pinan.
  Läs mer

 • Jan Utbult, kommunstyrelsens ordförande, håller i dokumentet för Kommunernas klimatlöften. På dokumentet står det Kommunernas kllimatlöften.
  Vi har antagit fem klimatlöften
  Öckerö kommun deltar i satsningen Kommunernas klimatlöften inom ramen för Västra Götalandsregionens och Länsstyrelsens kraftsamling ”Klimat 2030 – Västra Götaland ställer om”. Målet är att regionen ska vara fossilfritt till 2030.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Vinnare av Byggnadsvårdspriset 2020
  Nu är vinnaren av Byggnadsvårdspriset 2020 utsedd. Vinnare är Knippla 1:52.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Träning på smittsäkert sätt tillåts för alla
  Folkhälsomyndighetens föreskrifter och nationella allmänna råd gäller i hela landet från den 14 december och tills vidare. Vissa av råden gäller specifikt för idrottsrörelsen. Här hittar du information om vad det innebär för föreningsverksamhet i Öckerö kommun. Allmänhetens åkning är fortsatt stängd.
  Läs mer

 • Drönarbild på två bussar som möts på en bilväg. Det är hus, hav och grönt runt om.
  Förändringar i kollektivtrafiken
  Från och med 13 december 2020 får kollektivtrafiken till och från samt i Öckerö kommun ett nytt upplägg. Det är Västtrafik som i nära samverkan med kommunen utvecklar kollektivtrafiken i Öckerö kommun. Syftet är att skapa nya resmöjligheter genom ett antal justeringar av trafiken.
  Läs mer


 • Är du gymnasieelev och vill hämta lagad lunch i ett av våra skolkök?
  Gymnasieelever folkbokförda i Öckerö kommun kan nu hämta mat i en medhavd matlåda på tre av kommunens grundskolor.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Öckerö seglande gymnasieskola går över till distansundervisning från 7 december
  Från och med 7 december går Öckerö seglande gymnasieskola över till distansundervisning med anledning av Folkhälsomyndighetens nya rekommendation.
  Läs mer

 • Karolina Sandros, präst i Öckerö församling, Svenska kyrkan
  Statsminister Stefan Löfven uppmärksammar frivilliginsatser i Öckerö kommun
  Under ett digitalt möte i förmiddags uppmärksammade statsminister Stefan Löfven insatser för att hjälpa och stötta människor under coronapandemin. En av de insatser som uppmärksammades var frivilliginsatserna i Öckerö kommun. Frivilliginsatserna är ett samarbete mellan Öckerö kommun och Öckerö församling (Svenska kyrkan) med stöd av frikyrkorna för att ge hjälp till personer i riskgrupp.
  Läs mer

 • Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.
  Ny rekommendation för symptomfria barn om någon i familjen har covid-19
  Även yngre barn och elever som bor tillsammans med någon som har covid-19 rekommenderas att stanna hemma, precis som äldre elever rekommenderas att göra. Folkhälsomyndigheten förändrar nu rekommendationerna så att personal inom skola och förskola ska kunna fokusera på det pedagogiska arbetet. De nya rekommendationerna gäller från och med den 1 december.
  Läs mer


 • Ny rekommendation om lämning och hämtning på förskola
  Om någon i hushållet har bekräftad covid-19 rekommenderas, så långt det är möjligt, att barn inte lämnas på förskolan under den period det finns smittsamma personer i hushållet. Den nya rekommendationen från Smittskydd Västra Götaland gäller från och med den 26 november.
  Läs mer

 • Blurriga regndroppar på en bils framruta i mörkret.
  Kör du moped eller cyklar på kvällen?
  Kom ihåg att tända lamporna när du är ute och åker. När det är mörkt ute är det svårt att se dig, särskilt för de som kommer körandes i sin bil på kvällarna. Var rädd om dig i trafiken!
  Läs mer

 • Kvinna håller för sitt ansikte med sina händer med en mörk bakgrund.
  En vecka fri från våld
  Under vecka 48 deltar Öckerö kommun i det nationella initiativet En vecka fri från våld som belyser det förebyggande arbetet med våld i nära relationer. Att bli slagen, kontrollerad eller kränkt är aldrig ett uttryck för kärlek. Du är inte ensam. Våga berätta. Det finns hjälp att få!
  Läs mer

 • Horisont vid havet med solnedgång.
  Samråd inom vattenförvaltning pågår
  Den 1 november 2020 – 30 april 2021 genomför Vattenmyndigheten för Västerhavets vattendistrikt samråd om hur sjöar, vattendrag, grundvatten och kustnära vatten ska tas hand om de kommande åren.
  Läs mer


 • Workshop om Agenda 2030
  Under förra veckan genomfördes en digital workshop kring Agenda 2030 i Öckerö kommun. Det var cirka 50 tjänstepersoner och politiker ”på plats” i det digitala mötesrummet. Workshopen genomfördes tillsammans med Kerstin Söderström från Svenska FN-förbundet som berättade mer om Agenda 2030 ur ett globalt och lokalt perspektiv. En givande eftermiddag på distans där deltagarna fick ökad kunskap och inspiration i vårt hållbarhetsarbete framöver.
  Läs mer

 • Rund reflex som det står Vi syns i Öckerö kommun i.
  Syns du i mörkret?
  Den mörka tiden på året är här och risken att bli påkörd i mörkret är tre gånger så stor som i dagsljus. Genom att bära reflexer syns du bättre och minskar risken för att råka ut för en olycka betydligt. Utan reflex syns du på 20-30 meters avstånd men med reflex syns du på 125 meters avstånd. Reflexförmågan försämras med tiden av värme, vatten, repor och annat slitage. Reflexer behöver därför bytas varannat år.
  Läs mer

 • Ficklampa, vattendunk, batterier och radio, kokkärl och burkmat.
  Elavbrott – vad gör jag?

  Höststormarna är här och ökat risken för elavbrott. Om det plötsligt blir ett längre elavbrott i ditt hem. Hur håller du värmen? Hur får du tag på vatten och lagar mat? Det vi tar för givet som värme, vatten från kranen och mat blir plötsligt en utmaning. Du ansvarar själv för att klara ett längre elavbrott hemma. Energimyndigheten ger dig tips och råd på hur du kan förbereda dig innan ett längre el- och värmeavbrott så att du slipper drabbas onödigt mycket om det händer.
  Läs mer

 • Undvik trängsel på våra återvinningscentraler
  Med anledning av de nya restriktionerna och den ökade smittorisken gällande Covid 19 kommer vi att begränsa antalet personer som är inne på våra återvinningscentraler samtidigt.

  Läs mer

 • Hönor sitter i gräs.
  Utbrott av fågelinfluensa
  I veckan gick Jordbruksverket ut med information om att ett utbrott av fågelinfluensavirus har upptäckts hos tama fåglar i Nederländerna och Storbritannien. Även i Tyskland har fall upptäckts på vilda fåglar.
  Läs mer


 • Beslut i KS om konsekvensbeskrivning vid ett eventuellt omtag av detaljplan för Öckerö nya centrum
  Kommunstyrelsen har idag fattat beslut om att en beskrivning av konsekvenser ska göras vid ett eventuellt omtag av detaljplan för Öckerö nya centrum. Beslutet fattades under kommunstyrelsens sammanträde 10 november.
  Läs mer


 • Information från barn- och utbildningsförvaltningen med anledning av covid-19
  Barn- och utbildningsförvaltningen skickar ut information till vårdnadshavare varannan fredag via lärplattformen Unikum för att förtydliga vad som gäller inom förskola och skola med anledning av covid-19.Varje vecka träffas skolchef samt representanter från förskola, grundskola, gymnasiet, elevhälsan samt förvaltningsstaben för att diskutera och besluta i alla frågor som uppkommer med anledning av covid-19 inom Barn- och utbildningsförvaltningen. Förändrade rutiner och informationsbreven hittar du här.Informationsbreven som skickades ut fredag 6 november visas nedan.
  Läs mer


 • Familjecentralen Navet stänger tillfälligt
  Familjecentralen Navet stänger tillfälligt sin verksamhet med anledning av de skärpta allmänna råden i Västra Götaland.
  Läs mer


 • Information om övergången till den framtida skolorganisationen
  Barn- och utbildningsförvaltningen har fattat beslut om övergången till den nya skolorganisationen. Det som ligger till grund för beslutet är budget- och uppdragshandlingen och de synpunkter som kommit in från medarbetare och vårdnadshavare.
  Läs mer


 • Kommunservice har lunchstängt klockan 12.00–13.00 från och med onsdag 4 november
  Kommunservice har lunchstängt måndag – fredag klockan 12.00 – 13.00 från och med onsdag 4 november. Detta är en av de åtgärder som nu fattats beslut om i syfte att följa de skärpta allmänna råden i Västra Götaland för att minska smittspridningen.
  Läs mer

 • Information från bibliotek och kultur med anledning av skärpta råd i Västra Götaland
  Folkhälsomyndigheten har kommit med skärpta råd i Västra Götaland, som bland annat anger att du ska avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas, såsom bibliotek.
  Läs mer

 • Vit text mot blå bakgrund Skola 2024.
  Informationsmöten under oktober
  Vi har nu haft tre möten där en skolrådsrepresentant från varje klass har haft möjlighet att delta fysiskt och alla vårdnadshavare inbjudits till att delta digitalt. Vi vill tacka för det stora engagemanget och alla synpunkter vi fått in.
  Läs mer


 • Snart startar Puls! – en rörelsesatsning för barn 9-12 år
  Puls! är en rörelsesatsning för barn mellan 9-12 år. Satsningen vill ge dig som vårdnadshavare och ditt barn verktygen för att tillsammans få en mer aktiv fritid med fokus på rörelseglädje. Kursen genomförs av Öckerö kommun i samarbete med Närhälsan Rehab och Nordic Wellness.
  Läs mer

 • Drönarbild över Öckerö med båtar, hav och landskap.
  Kommunens tjänstepersoner deltog i workshop för det näringslivsstrategiska programmet
  Under vecka 40 och 41 genomförde näringslivsenheten i Öckerö kommun sex stycken workshops med drygt 50 tjänstepersoner som en del i arbetet med det näringslivsstrategiska programmet.
  Läs mer

 • Två äldre personer sitter på en balkong på äldreboendet Solhöjden och pratar med en anställd.
  Så tycker våra äldre om äldreomsorgen
  Tack för det fina resultatet vi fått på årets brukarundersökning. Brukare på Solhöjden Norra och Södra, Bergmans gruppboende och brukare som får hemtjänst har genomfört en undersökning där de fått svara på olika frågor om vad de bland annat tycker om bemötandet de får.
  Läs mer

 • Drönarbild på två bussar som möts på en bilväg. Det är hus, hav och grönt runt om.
  Förändringar i kollektivtrafiken
  I vinter sker flera förändringar i kollektivtrafiken i kommunen. Det är Västtrafik som i nära samverkan med kommunen utvecklar kollektivtrafiken i Öckerö kommun. Syftet är att skapa nya resmöjligheter genom ett antal justeringar av trafiken.
  Läs mer


 • Vi deltar i F/ACT Movement
  Öckerö kommun tillsammans med andra kommuner deltar i projektet F/ACT Movement. Vi arrangerar aktiviteter som rör mode och hållbarhet under hösten 2020 och våren 2021 för att inspirera till hur det enkelt går att skapa en mer hållbar garderob. Håll utkik i vår evenemangskalender och på vår Facebook-sida för aktiviteter!
  Läs mer


 • Större nationellt ansvar för infrastrukturen inom fiske och vattenbruk
  Fiskekommuner vill att regeringen tar ett större nationellt ansvar för infrastruktur såsom hamnar för att säkra livsmedelskedjor inom sjömat. Stora utbyggnader samt utveckling av till exempel fiskehamnar och reningsverk kan inte ligga på små kustkommuner. Detta behöver ingå i den nya svenska strategin för fiske och vattenbruk.
  Läs mer


 • Livesändning: Patrik Svensson, författarbesök på Öckerö bibliotek
  Kl. 19.00 ikväll, tisdagen den 13 oktober, sänder vi live från Patrik Svenssons besök på Öckerö bibliotek.
  Läs mer


 • Öckerö kommun uppmärksammar Offentliga måltidens dag torsdag 15 oktober
  Den 15 oktober koordinerar MATtanken Offentliga måltidens dag. En dag då offentliga måltidsverksamheter i hela landet visar upp sin verksamhet på olika sätt. Öckerö kommun uppmärksammar självklart denna dag i våra kök.
  Läs mer

 • Information från barn- och utbildningsförvaltningen med anledning av covid-19
  Barn- och utbildningsförvaltningen skickar ut information till vårdnadshavare varannan fredag via lärplattformen Unikum för att förtydliga vad som gäller inom förskola och skola med anledning av covid-19.Varannan vecka träffas skolchef samt representanter från förskola, grundskola, gymnasiet, elevhälsan samt förvaltningsstaben för att diskutera och besluta i alla frågor som uppkommer med anledning av covid-19 inom Barn- och utbildningsförvaltningen. Förändrade rutiner och informationsbreven hittar du här.Informationsbrevet som skickades ut fredag 9/10 visas nedan.
  Läs mer


 • Demokratiforum på temat "Välmående i skolan"
  Vad gör en skola trygg? Vad motiverar ungdomar att komma till skolan? Hur kan skolan göra för att ge stöd till elever med olika behov? Hur kan skolan göra för att inkludera alla utifrån diskrimineringsgrunderna? Det var några av de frågor som ungdomar och politiker diskuterade på temat ”Välmående i skolan” under Demokratiforum 30 september.
  Läs mer

 • Rivning av fastighet 2:123, Strandbaren
  I Öckerö centrum ligger fastigheten Öckerö 2:123 där Strandbaren tills nyligen haft restaurangverksamhet. Vi vet att Strandbaren betyder mycket för många kommuninvånare och vill här förklara anledningen till att fastigheten nu ska rivas.
  Läs mer

 • En ikon på ett vitt hus i mitten av bilden med blå bakgrund.
  Nominera till Byggnadsvårdspriset 2020
  Varje år delar kommunen ut ett pris till en fastighetsägare som gjort en om- eller tillbyggnad på ett sätt som tar tillvara vårt kulturhistoriska arv. Nu kan du nominera kandidater till årets Byggnadsvårdspris. Sista dag att nominera är 1 november.
  Läs mer


 • Nu startar Puls! – en rörelsesatsning för barn 9-12 år
  Puls! är en rörelsesatsning för barn mellan 9-12 år. Satsningen vill ge dig som vårdnadshavare och ditt barn verktygen för att tillsammans få en mer aktiv fritid med fokus på rörelseglädje. Kursen genomförs av Öckerö kommun i samarbete med Närhälsan Rehab och Nordic Wellness.
  Läs mer

 • Information om den framtida skolorganisationen
  Det föds allt färre barn i Öckerö kommun. När antalet barn minskar, minskar skolans intäkter eftersom ekonomin delvis styrs av antalet barn som bor i kommunen. Kommunen behöver göra flera förändringar för att minska kostnaderna. Idag skickas en inbjudan till informationsmöten ut om den framtida skolorganisationen. Inbjudan går till vårdnadshavare för barn i förskolan upp till 6:an på Rörö, Hälsö, Öckerö, Hönö och Fotö.
  Läs mer

 • Bilden visar Martina Kjellqvist, ordförande för barn- och utbildningsnämnden fram till 1 oktober; Katarina Lindgren, skolchef i Öckerö kommun; Eva Wallin, ny ordförande i barn- och utbildningsnämnden från och med 1 oktober. De håller i varsitt regnbågsfärgat paraply.
  Ny ordförande för barn- och utbildningsnämnden från och med 1 oktober
  Från och med 1 oktober blir Eva Wallin ny ordförande för barn- och utbildningsnämnden. Beslutet togs på kommunfullmäktige 10 september.
  Läs mer


 • Temat "Livet i förändring - sorg, tröst och läkning" uppmärksammas i höst
  Det är ett underligt och obekant år i Öckerö kommun och i världen i stort. När mycket förändras på kort tid blir vi alla på olika sätt påminda om alltings oförutsägbarhet. Det är med det som bakgrund som Öckerö kommun tillsammans med andra aktörer bjuder in till evenemang och utställning på temat "Livet i förändring - sorg, tröst och läkning" i höst.
  Läs mer

 • Två unga killar sitter och pratar med varandra. Den ena killen ser ledsen ut.
  Internationella suicidpreventiva dagen
  Imorgon den 10 september är det internationella suicidpreventiva dagen. Det är en dag som Världshälsoorganisationen (WHO) lanserar för att sätta arbetet med att förhindra självmord på agendan. Suicide Zero, en av arrangörerna, kommer att webbsända ett seminarium som är öppet för alla.
  Läs mer


 • Projekt att restaurera våtmark på Öckerö och Hönö
  Nu pågår två projekt för att restaurera våtmark i kommunen. Våtmarkerna det gäller är Rördammen på Öckerö och Agnesedammen på Hönö.
  Läs mer

 • Välkommen hem T/S Gunilla!
  Se inseglingen av T/S Gunilla till hemmahamn efter segling över Atlanten.
  Läs mer


 • T/S Gunilla ändrar kurs under pandemin
  I början på veckan seglade T/S Gunilla in på svenskt vatten efter sin resa till Island, som blev den första seglingen för det här läsåret. På torsdag förmiddag kan ni se Gunilla i Öckerö hamn.
  Läs mer


 • Information från barn- och utbildningsförvaltningen med anledning av covid-19
  Barn- och utbildningsförvaltningen skickar ut information till vårdnadshavare varannan fredag via lärplattformen Unikum för att förtydliga vad som gäller inom förskola och skola med anledning av covid-19.Varannan vecka träffas skolchef samt representanter från förskola, grundskola, gymnasiet, elevhälsan samt förvaltningsstaben för att diskutera och besluta i alla frågor som uppkommer med anledning av covid-19 inom Barn- och utbildningsförvaltningen. Förändrade rutiner och informationsbreven hittar du här.Informationsbrevet som skickades ut fredag 28/8 visas nedan.
  Läs mer

 • fritidsbanken på Prästängen med aktiviteter
  Fritidsbanken flyttar till Prästängen
  Efter en magisk sommar med nästan 6000 utlån i vår sommarverksamhet är det dags för Fritidsbanken att flytta till Prästängen. Under flytten kommer Fritidsbanken att ha stängt och siktar på att öppna i slutet av september.
  Läs mer


 • Behöver du stöd för att bli mer fysiskt aktiv?
  Behöver du bli mer fysiskt aktiv och behöver extra stöd för att komma igång? Samordningsförbundet Älv & Kust har projektet AKTIV som innebär att du får möjlighet att träna tillsammans med en personlig tränare på Nordic Wellness, Hönö, två dagar i veckan.
  Läs mer

 • Driftstörningar på Unikum för årskurs 8 Bratteberg
  Vi har för närvarande driftstörningar gällande Unikum för årskurs 8 på Brattebergsskolan.
  Detta innebär att vi ej kan skicka ut information kring skolstarten för eleverna.
  Så snart Unikum har avhjälpt problemet, kommer vi skicka ut information till er.
  Nedan följer information för de första dagarna.
  Läs mer

 • Korridor med böcker på Öckerö bibliotek.
  Ordinare öppettider på Öckerö bibliotek
  Nästa vecka återgår vi till ordinarie öppettider på Öckerö bibliotek.
  Läs mer


 • Cykelvänlig arbetsplats
  Öckerö kommun deltar i "Cykelvänlig arbetsplats", ett projekt som finns till för att uppmuntra alla arbetsplatser i Västra Götalandsregionen som gör det lätt för medarbetarna att välja cykeln. Vill din arbetsplats vara med och på så sätt underlätta för medarbetare att cykla till och från jobbet?
  Läs mer

 • Böcker från öckerö bibliotek
  Tillfällig begränsning av öppettider på Öckerö bibliotek
  Under vecka 32 har Öckerö bibliotek tillfällig begränsning av öppettider. Biblioteket har öppet mellan klockan 10-16 på vardagar.
  Läs mer

 • tjej går med ryggsäck i skogen
  Tips på lokala aktiviteter
  I Öckerö kommun finns det många härliga naturområden och naturreservat. Tänk på att hålla fysiskt avstånd både inomhus och utomhus.
  Läs mer

 • glad familj kollar på varandra bestående av mamma, pappa och barn
  Bli kontaktfamilj
  Vi söker en familj som vill bli ett stöd, inspiration och viktiga personer för ett barn, ungdom eller vuxen. Det är ett förtroendeuppdrag som kommunen utreder och beviljar.
  Läs mer

 • killar ute på vandring
  Allemansrätten gäller vid olika aktiviteter
  Tack vare allemansrätten kan alla röra sig fritt i naturen. Det finns vissa saker du måste tänka på när du är ute och vandrar, klättrar, plockar blommor eller gör något annat i naturen.
  Läs mer


 • Påskfyrar påverkas av maxantalet för evenemang
  (Publicerades 2020-03-30) Vi har fått frågor om hur begränsningen av sammankomster och tillställningar påverkar påskfyrar. Från och med söndag den 29 mars får allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ha max 50 deltagare. Förbudet gäller även allmänna sammankomster som påskfyrar.
  Läs mer

 • Röda löv på kal gren.
  Inventering av träd vid Allévägen
  (Publicerades 2020-03-09) VA-enheten planerar att lägga ner VA-ledningar i området kring Allévägen efter sommaren. Vi inventerar och markerar nu träd för att veta hur de ska skyddas under arbetet. Det kommer även att ske geotekniska undersökningar i området.
  Läs mer


 • Hur påverkar bly?
  (Publicerades 2020-04-08) Det finns höga halter av giftiga ämnen vid fyrplatser i Öckerö kommun. Det visar undersökningar vid fyrplatser runtom i kommunen. Sannolikt har de giftiga ämnena bildats vid eldning på fyrplatserna. Ett av de ämnen som hittats är bly.
  Läs mer


 • Hur påverkar dioxiner?
  (Publicerades 2020-04-07) Det finns höga halter av giftiga ämnen vid fyrplatser i Öckerö kommun. Ett av de ämnen som hittats är dioxiner. Det visar undersökningar vid fyrplatser runtom i kommunen.
  Läs mer


 • Höga halter av giftiga ämnen vid fyrplatser
  (Publicerades 2020-01-30) Det har genomförts undersökningar vid fyrplatser runtom i kommunen. Vid undersökningarna har prover tagits för att se eventuella föroreningar och ämnen i marken.
  Läs mer


 • Maxantalet för evenemang påverkar påskfyrar
  (Publicerades 2020-04-09) Som vi tidigare har informerat om får allmänna sammankomster och offentliga tillställningar max ha 50 deltagare enligt regeringens beslut. Beslutet gäller från och med söndag den 29 mars. Förbudet gäller även allmänna sammankomster som påskfyrar.
  Läs mer

 • Boka digitalt möte med byggnadsinspektör
  (Publicerades 2020-04-21) Nu finns en ny e-tjänst där du kan boka digitala möten med kommunens byggnadsinspektörer. Första bokningsbara tiden är 27 april.
  Läs mer


 • Återlämning av hjälpmedel
  (Publicerades 2020-03-09) Hemsjukvården har stängt återlämningsplatsen för hjälpmedel på Hedens By, Hönö. Återlämning av hjälpmedel sker från och med 9 mars på Solhöjden Södra, Öckerö.
  Läs mer

 • bild på Hedens By från Strandvägen.
  Etableringsenheten i nya lokaler
  Etableringsenheten har fått nya lokaler som finns på andra sidan av Hedens by – kallas Norra Hedens by. Kommer ni till den stora parkeringen: Gå runt byggnaden till den stora röda entrén som syns på bilden nedan.
  Läs mer

 • Vi söker timvikarier!
  Vi söker dig som kan arbeta som timvikarie inom främst vård
  och omsorg. Vill du vara med och göra en viktig insats för
  samhället och våra invånare?

  Läs mer


 • Ny kommunväxel i kommunservice
  Imorgon 11 juni får vi en ny kommunväxel i kommunservice. Vi ber er att ha överseende om telefonköerna blir längre än normalt.
  Läs mer

 • Tillfälligt ändrade öppettider på Öckerö bibliotek
  På grund av särskilda omständigheter har inte Öckerö bibliotek kvällsöppet under vecka 30-31. Alla dagar öppet mellan kl. 10.00-16.00.
  Läs mer

 • Två unga män
  Bli kontaktperson
  Vi söker dig som vill bli ett stöd, inspiration och viktig person för ett barn, ungdom eller vuxen. Just nu söker vi främst kontaktpersoner, till barn och ungdomar med psykiska funktionshinder.
  Läs mer

 • Trädgrenar med gröna blad. Bakgrund helt grön av lövskog.
  Trädfällning i kommunen
  Träd upplevs ibland som hindrande eller störande. Vi har rutiner för trädfällning som är i linje med lagstiftning och sedvana såsom andra kommuners hantering. Vi går noggrant igenom olika alternativ och måste ha goda skäl för att fälla ett träd.
  Läs mer

 • Ett cykelstyre med ett fastsatt pappermed information från Öckerö kommun om cykelrensningen.
  Cykelrensning pågår
  Många cyklar som inte används står parkerade på offentliga platser och på en del platser är det svårt att hitta en ledig cykelparkering. Därför genomför kommunen en cykelrensning för att ge plats åt cyklar som används. 
  Läs mer

 • Kvinna cyklar på bron mellan Öckerö och Hönö.
  Cyklistvelometern 2020
  Cykelfrämjandet genomför nu Cyklistvelometern 2020 för att samla in information om hur det är att cykla i din kommun.
  Läs mer

 • Karta över Kanndalsområdet på Öckerö.
  Ändring av sophämtningsdag i Kanndalen
  Du som bor i Kanndalen och har sophämtning på måndagar kommer att få ändring av hämtningsdag.
  Läs mer

 • Fiskebåtar i en hamn samt uteservering på en brygga
  Öckerö Näringslivsstrategiska programmet
  Öckerö kommun har tagit beslut om det Näringslivsstrategiska programmet för Öckerö som skall gälla fram till 2035. Beslutet tog av Kommynstyrelsen den 26 maj 2020.
  Läs mer

 • En affisch med ett trafikljus som visar grönt ljus för en svart bil.
  Öckerö vinnare i Miljöfordonsdiagnosen
  Öckerö kommer på delad första plats under kategorin störst förbättring i Miljöfordondiagnosen 2020.
  Läs mer

 • Motionsslingan vid Jungfruviken Hönö
  Vi slänger inte där vi hänger
  Vi hjälps åt att inte skräpa ner och förstöra i kommunen. Tillsammans gör vi en fantastisk kommun bättre.
  Läs mer


 • Ny kommundirektör i Öckerö kommun: Rickard Vidlund
  Nu är det klart vem som blir vår nya kommundirektör. Kommunstyrelsen har idag valt att anställa Rickard Vidlund som kommundirektör med start 1 januari 2021. Välkommen till Öckerö kommun!
  Läs mer


 • Tack till alla som hjälpt till att producera förkläden!
  I förra veckan besökte kommunstyrelsens presidium Jan Utbult, Maria Brauer och Jennie Wernäng ”förklädesfabriken” i Hönö församlingshem.
  Läs mer

 • En äng med torrt gult gräs
  Risk för gräsbrand
  Tänk på att vara försiktig med eldning utomhus - en gnista kan snabbt bli en stor brand. Det är du som eldar som har ansvaret för att ha släckutrustning ifall olyckan är framme.
  Läs mer


 • Lägesrapport vecka 24
  Här kommer veckans lägesrapport! Vi publicerar varje vecka en lägesrapport för att du som invånare ska veta vad som är på gång och hur vi arbetar med anledning av coronaviruset och sjukdomen covid-19.
  Läs mer

 • En kvinna sitter på en klippa vid vattnet och läser en bok.
  Sommaröppettider på biblioteken i Öckerö kommun
  Från och med nästa vecka (v.25) har biblioteken i Öckerö kommun lite ändrade öppettider.
  Läs mer


 • Lägesrapport vecka 23
  Här kommer veckans lägesrapport! Vi publicerar varje vecka en lägesrapport för att du som invånare ska veta vad som är på gång och hur vi arbetar med anledning av coronaviruset och sjukdomen covid-19.
  Läs mer

 • Symbolbild för Covid-19, blå med celliknande bollar
  Hjälp till att minska smittspridningen – följ folkhälsomyndighetens råd!
  Det pågår fortfarande smittspridning. Enligt Västra Götalandsregionens rapport ligger Öckerö högt i statistiken för antal bekräftade fall per kommun.
  Läs mer


 • Lägesrapport vecka 22
  Här kommer veckans lägesrapport! Vi publicerar varje vecka en lägesrapport för att du som invånare ska veta vad som är på gång och hur vi arbetar med anledning av coronaviruset och sjukdomen covid-19.
  Läs mer

 • Symbolbild för Covid-19 i form av celliknande små bollar.
  Tillsyn av trängsel hos verksamheter
  Öckerö kommun gör kontroller av bland annat restauranger, gästhamnar och ställplatser för att se till att Folkhälsomyndighetens föreskrifter och råd följs gällande bland annat trängsel.
  Läs mer


 • Lägesrapport vecka 21
  Här kommer veckans lägesrapport! Vi publicerar varje vecka en lägesrapport för att du som invånare ska veta vad som är på gång och hur vi arbetar med anledning av coronaviruset och sjukdomen covid-19.
  Läs mer

 • En man som står på kajen och arbetar med fisknät
  Fiskekommunerna vill se långsiktighet och förbättringar i det nya regelverket för fiske av bottenlevande fiskar och skaldjur
  Nu ska Havs- och vattenmyndigheten arbeta fram ett nytt regelverk för förvaltningen av demersala fisket, det vill säga bottenlevande fiskar och skaldjur. Fiskekommunera har lämnat in synpunkter och lyfter fram vikten av långsiktighet i regelsystemet för att skapa stabilitet och investeringsmöjligheter för det kustnärafisket.
  Läs mer

 • Bild på person som håller i en telefon.
  Nu finns Strandstädarkartan även som app
  Appen för Strandstädarkartan gör det lättare för alla strandstädare att markera var det är städat eller var säckarna är placerade så att de blir hämtade.
  Läs mer

 • Ryggtavlan på tre nattvandrare som samtalar med en grupp ungdomar
  Föreningsvandring i Öckerö kommun
  Är din förening intresserad av att bidra till att öka tryggheten i kommunen och få ett extra bidrag till föreningskassan? Då kan föreningen anmäla intresse för att vuxenvandra.
  Läs mer

 • Sand och tång och små vita plastkulor.
  Har du hittat plastpellets på stranden?
  I slutet av februari läckte ett fartyg ut 13 ton plastpellets i havet utanför Danmarks sydkust. Den senaste tiden har det även hittats plastpellets på den svenska västkusten. Vi behöver din hjälp att rapportera in fynd!
  Läs mer

 • Karta över Västra Götaland som visar hur zonindelningen ska bli.
  Ny zonindelning i Västra Götaland
  Den 4 november inför Västtrafik en ny zonindelning som kommer att påverka resenärer inom Västra Götaland. De nya zonerna ska göra det enklare att pendla med kollektivtrafiken i regionen.
  Läs mer

 • Ett grön blad som sitter på en liten kvist. Bakgrunden helt blå, himmel.
  Klipp häcken - för ökad trafiksäkerhet
  Varje år skadas människor i onödan för att sikten skyms. Du som har häck mot en gata behöver se till att sikten är fri. Med några enkla åtgärder före och under sommaren kan du se till att inte sätta andra i fara.
  Läs mer

 • Tre barn i förskoleåldern med rosa reflexvästar är ute tillsammans med förskollärare.
  Högt betyg till kommunens förskolor
  Nio av tio vårdnadshavare i Öckerö kommun är nöjda med sitt barns förskola. Det visar resultatet av den enkät om förskolan som Göteborgsregionen har gjort. Nästan lika många skulle rekommendera sitt barns förskola till andra vårdnadshavare.
  Läs mer


 • Är du gymnasieelev och vill hämta lagad lunch i ett av våra skolkök?
  Gymnasieelever folkbokförda i Öckerö kommun kan från och med måndag den 27 april hämta mat i en medhavd matlåda, på tre av kommunens grundskolor.
  Läs mer


 • Studentfirande i ny form
  Utbildningscheferna med ansvar för de kommunala gymnasieskolorna i Göteborgsregionen har gemensamt fattat beslut om att ställa in allt traditionellt studentfirande i form av utspring och stora folksamlingar. Bakgrunden är att gymnasieskolorna bedömer att ett traditionellt firande inte kan arrangeras utan risk för smittspridning av coronaviruset.
  Läs mer

 • Blå blommor och grönt gräs
  Uteverksamhet för öppna förskolan
  Öppna förskolan öppnar sin verksamhet utomhus 4 maj och är anpassad efter rådande läge kring coronaviruset.
  Läs mer

 • Kvinna cyklar på bron mellan Öckerö och Hönö
  Öckerö kommun har högst betyg i årets Insiktsmätning bland Sveriges kommuner
  Insikt är en servicemätning av kommunernas myndighetsutövning gentemot företagare. Öckerö kommun placerar sig högst bland Göteborgsregionens kommuner med ett nöjdhetsindex på 79.
  Läs mer

 • Konstvågens logga
  Konstvågen 2020 ställs in
  Kulturföreningen Konstvågens styrelse har beslutat att skjuta på Konstvågen ett år framåt på grund av rådande situation kring coronaviruset. Se frågor och svar från Kulturföreningen Konstvågens styrelse nedan.
  Läs mer


 • Risk för gräsbrand
  Under våren ökar brandrisken i torrt fjolårsgräs. Tänk på att vara försiktig med eldning utomhus - en gnista kan snabbt bli en stor brand. Det är du som eldar som har ansvaret för att ha släckutrustning ifall olyckan är framme.
  Läs mer

 • En grön äng full av rosa blommor.
  Vårtips att tänka på när du vistas i naturen
  Det är många som söker sig ut i naturen nu och det är positivt för att det ökar människors välbefinnande och hälsa. Men nu på våren är naturen extra känslig. Här kommer några tips som är bra att tänka på när du vistas i naturen på våren.
  Läs mer

 • Vuxna och barn om står vid en vägbom.
  Gemensam vandring för ökad säkerhet i trafiken
  Under onsdagen genomfördes en trafiksäkerhetsvandring runt Kompassenskolan som en del av medborgarlöftet 2020.

  Läs mer

 • En logga för projektet. Bild på Sverige och text i en röd cirkel.
  Öckerö kommun får 1 miljon kronor i naturvårdsbidrag
  Nu får Öckerö kommun en extra skjuts i arbetet med naturvård då Naturvårdsverket beviljat 1 miljon kronor för olika projekt i kommunen.
  Läs mer

 • En kretlsoppsarbetare, med mössa och vantar, står med två gröna sopkärl vid en sopbil.
  Tömning för abonnenter som har sommarhämtning
  För de abonnenter som har sommarhämtning startar tömning av dessa vecka 17 och pågår till och med vecka 40.
  Läs mer

 • Ipad, läsplatta, datorskärm och smartphone som är fotograferade. Fotot visar skärmar som man kan använda för att titta på film.
  Se på film hemifrån med filmtjänsten Cineasterna
  Nu kan du se på kvalitetsfilm direkt i din telefon, surfplatta eller dator. Allt du behöver är ett bibliotekskort med pinkod och en internetuppkoppling.
  Läs mer

 • Vit personfärja som ligger vid färjeläge.
  Information för resande till Kalvsund och Grötö
  Med anledning av det stora antal matvaruleveranser med färjan ber vi er att avlasta personalen och hämta era lådor ombord. De lådor som inte är hämtade står kvar på färjan.

  Läs mer

 • Båtar i en småbåtshamn. Solen blänker i vattnet.
  Två nya gästplatser i Öckerö hamn
  Det finns två nya gästplatser i Öckerö hamn för boende på andra öar i kommunen för besök på Öckerö.
  Läs mer